InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Výhody predtréningových suplementov

02. septembra 2015
Výhody predtréningových suplementov
Pre vaše pokroky nie je dôležité len to, čo prijímate po tréningu, ale aj to, čo si dáte pred ním. Mnoho pretréningových suplementov sľubuje prehnané veci. Faktom však je, že väčšina z nich má svoje reálne účinky. My vám ich teraz prinášame.

Čo môžete čakať od predtréningových suplementov? V podstate sú dôležité preto, že vám pomáhajú zefektívniť váš tréning. Budete vďaka nemu cvičiť dlhšie, intenzívnejšie a nebudete sa až tak počas cvičenia trápiť. Reálne ponúkajú tieto účinky:

1. Zvyšujú energiu
Tieto doplnky výživy mnoho ľudí využíva hlavne preto, že účinkujú ako stimulanty. Dodajú vám energiu, a tak aj v obklopení iných povinností, zvládnete dať do tréningu vaše maximálne úsilie. Viac energie a vytrvalosti majú na svedomí látky ako kofeín, zelený čaj či guarana.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Zrýchľujú metabolizmus
Látky, ktoré vám dodajú energiu, vplývajú prirodzene aj na zrýchlenie vášho metabolizmu. To sa hodí hlavne v období, kedy sa snažíte spáliť nadbytočné tuky. Metabolizmus dokážu stimulovať aj iné ingrediencie týchto suplementov mimo tých, ktoré vám dodávajú príval energie.

3. Zlepšujú prietok krvi
Predtréningové doplnky obsahujú často aj látky, ktoré podporujú prúdenie krvi. Ide o aminokyseliny, vitamíny B a iné zložky, ktoré zvyšujú produkciu oxidu dusnatého. Ten zlepšuje kardiovaskulárnu funkciu a jemne rozťahuje cievy, vďaka čomu sa do svalov dostane viac užitočných živín a ľahšie sa z nich odplavia odpadové látky.

4. Vyživujú vaše svaly
Ako už bolo spomínané vyššie, vďaka lepšiemu prietoku krvi, sa do vašich svalov dostane viac užitočných látok. Tie následne vplývajú na regeneráciu i svalový rast.

5. Zefektívňujú regeneráciu
Štúdie prišli na to, že ak pred tréningom prijmete aminokyseliny alebo bielkoviny, tak sa počas intenzívneho tréningu zníži množstvo nadbytočných svalových poškodení. Tie sú spojené so svalovou bolesťou a zvyšovaním času potrebného na zotavenie. Tieto suplementy regeneráciu zefektívnia, a tak bude riziko pretrénovania nižšie a vaše výsledky lepšie.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist