InstagramFacebookYoutube
Výživa

Recept: Citrónovo-tvarohová torta

Autor: Miška Moravčíková Krštenníková  /   20. novembra 2015
Recept: Citrónovo-tvarohová torta
To, že sa dá piecť aj relatívne zdravo, sme sa už pri našich receptoch presvedčili. Dnes si na svoje prídu aj fanúšikovia sviežejších dezertov. Pripravíme si citrónovo-tvarohovú tortu, ktorá sa výborne hodí aj tým, ktorí sú v procese budovania svalovej hmoty.

Ingrediencie:

Špaldové piškóty Nature Line
Tvaroh mäkký
Tvaroh hrudkový
1 grécky jogurt
2 BIO vanilkové cukre s vanilkou (kúpené v DM)
1 granátové jablko
3 vajíčka
3 citróny
1 PL masla
3 kopcovité lyžice kokosového cukru

Postup prípravy:

Piškóty poukladáme na spodok formy. Tvarohy, jogurt a vanilkové cukre spolu vymiešame iba rukou. Pridáme granátové jabĺčko a vylejeme na piškóty. V miske šľahacou metličkou vyšľaháme 3 celé vajíčka s 3 kopcovitými lyžicami cukru. Pridáme kôru z 3 citrónov, ktoré sme predtým obarili horúcou vodou, a scedenú šťavu z 3 citrónov (aby sme v kréme nemali jadierka). Misku preložíme do parného kúpeľa a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne (krém ale nesmie vrieť). Potom misku zložíme z parného kúpeľa a do krému zamiešame 1 lyžicu masla. Miešame metličkou, kým sa maslo úplne nerozpustí. Krém necháme za občasného premiešania vychladnúť. Vylejeme na tvaroh a necháme vychladiť cez noc. Ozdobíme podľa svojho vkusu.

Dobrú chuť.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist