InstagramFacebookYoutube
Výživa

Šesť prekvapujúcich jedál, po ktorých budete nasýtení celé hodiny

29. januára 2016
Šesť prekvapujúcich jedál, po ktorých budete nasýtení celé hodiny
Ak ste hladní a niečo drobné si chcete dať, prečo nezvoliť alternatívu, ktorá vás zasýti a zabráni nástupu hladu skôr, ako príde rad veľké jedlo? Prinášame vám šesť jedál, ktoré vás zasýtia a dodajú energiu bez toho, aby sa to odzrkadlilo na vašej váhe.

1. Avokádo
Avokádo je jedno z najsýtejších dostupných jedál. Má protizápalové účinky a veľa vlákniny. Prostredníctvom jedného avokáda dokonca prijmete až tretinu odporúčanej dennej dávky vlákniny. V kombinácii so zdravými tukmi vás udrží sýtych dlhé hodiny.

2. Chia semená
Sú malé, ale mocné. Chia semená sa radia medzi „super jedlá“ a sú výborné aj pre zažehnanie hladu. V tekutinách zväčšujú svoj objem, a tak aj pri trávení zaberajú viac miesta a vy sa cítite byť plnší. Dodajú vám veľa energie, majú mnoho prospešných omega-3 mastných kyselín a samozrejme aj vlákniny.

Článok pokračuje pod reklamou


3. Pistácie
Pistácie majú menej kalórií ako väčšina orechov, ale majú bohatý obsah bielkovín a vlákniny, ktoré v najväčšej miere prispievajú k pocitu nasýtenia. Nájdete v nich aj veľké množstvo horčíka a antioxidantov.

4. Rezance z morských rias Kelp
Znie to exoticky a na naše pomery to exotikou stále je. Rezance z morských rias kerp však môžete kúpiť aj v špecializovaných obchodoch na Slovensku. Dokážu vás zasýtiť a dve šálky pritom majú menej ako 10 kalórií. Hodia sa do šalátov, cestovín i polievok.

5. Mandľové maslo
Mandľové maslo ja sýtejšie ako arašidové maslo, a preto je vhodnejšou alternatívou na pečivo či ako prísada do miešaných nápojov. Je aj výživovo cennejšie. Obsahuje veľa horčíka, ktorý okrem iného podporuje trávenie. Tiež v ňom nájdete vitamín E, ktorý svojimi vlastnosťami podporuje pocit nasýtenia.

6. Maliny
Stačí jedna hrsť tohto chutného ovocia a vďaka ôsmim gramom vlákniny sa budete cítiť nasýtení. Navyše, pektín, ktorý maliny obsahujú, pomáha zlepšovať zdravie žalúdka a čriev, ako aj podporovať rast zdraviu prospešných baktérií. Obsahujú veľa antioxidantov a na rozdiel od väčšiny iných druhov ovocia pritom obsahujú málo sacharidov.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist