InstagramFacebookYoutube
Tréning

Jednoduchý a efektívny tréning celého tela

10. marca 2016
Jednoduchý a efektívny tréning celého tela
Prinášame vám tréning, ktorý bol vytvorený s cieľom vyprodukovať čo najlepšie výsledky s najmenším možným časom stráveným samotným cvičením a s najmenším počtom využitých cvikov.

Pri tomto tréningu sa na nič nehráte. Musíte byť úprimní sami k sebe. Prídete do posilňovne, vykonáte predpísané série a odídete regenerovať. Tréning je vhodný pre ľudí s nabitým rozvrhom, ale nie pre tých, ktorí sa do posilňovne chodia promenádovať, vyhovárať a hľadať ľahké cesty k úspechom.

V tréningu nájdete cviky na celé telo, čo znamená, že ho môžete vykonávať 3- až 4-krát týždenne. Nikdy nie v dvoch dňoch po sebe. Ide o viackĺbové cviky, ktoré sú efektívne. Základom je vyššia záťaž a nižšie až stredné počty opakovaní, ktoré budujú svalovú hmotu i silu. Je všestranný. Môžete ho využiť aj pri chudnutí. V každom prípade je však dôležitá koncentrácia a nasadenie.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréningový plán je vhodný aj pre začiatočníkov, hoci im budú zrejme niektoré cviky, ako sú zhyby či kľuky na bradlách, robiť spočiatku problémy. Sú to náročné cviky, ale keď si ich osvojíte hneď od začiatku, budete mať v zásobníku silné zbrane na napredovanie aj v budúcnosti.

Pred samotným tréningom je dôležité zahriatie a strečing. Zahrievať sa stačí ľahkým behom či rotopedovaním zhruba 10 minút. Následne venujte pár minút strečingu a masáži mäkkých tkanív penovým valcom. Potom ste pripravení svaly „rozbiť“.

Spolu v tréningu vykonáme 20 sérií a päť cvikov. Tréning začneme drepmi, prejdeme na kľuky na bradlách, zhyby, kľuky a nakoniec precvičíme brucho dvíhaním nôh vo vise. Medzi sériami oddychujeme minútu.

Ak chcete spáliť čo najviac kalórií, medzi cvikmi 30-60 sekúnd skáčte cez švihadlo. Tým si zlepšite aeróbnu kapacitu a precvičíte svaly ďalším spôsobom. Môže to byť však veľmi náročné. O to však koniec koncov ide.

Možno ste si všimli, že v tréningu absentujú cviky na ruky a lýtka. Lýtka precvičíte pri drepoch a zároveň ešte lepšie skákaním cez švihadlo. Bicepsy pracujú pri zhyboch, tricepsy pri kľukoch. Pri týchto cvikoch precvičíte aj ramená.

Efektívny tréning celého tela
Cvik Série Opakovania
Drepy s veľkou činkou 4 8-10
Kľuky na bradlách 4 10-12
Zhyby 6 6-10
Kľuky 3 20-30
Zvíhanie nôh vo vise 3 10-15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist