InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Kai Greene vyhral Arnold Classic 2016, Ondrejovičová desiata

06. marca 2016

V sobotu sa v americkom Columbuse zo štátu Ohio konal 28. ročník prestížnej kulturistickej súťaže Arnold Classic. V hlavnej kategórii sa z triumfu tešil Kai Greene, ktorý si tak dokonale vynahradil neúčasť na poslednej Olympii.

V open kategórii kulturistov sa do boja o lákavé finančné prémie a dôležité body do kvalifikačného rebríčka zapojilo 12 pretekárov, pričom víťaz si zaistil aj priamu účasť na septembrovej Olympii. Stal sa ním Greene, ktorý tak potvrdil úlohu favorita.


Najväčším konkurentom mu bol od úvodných minút semifinále Cedric McMillan, ktorý sa na pódiu prezentoval najlepšou formou vo svojej profesionálnej kariére. Ostatní borci už na prvenstvo pomýšľať nemohli. Bol o víťazstvo bol dramatickejší o to viac, že Greene prišiel do Columbusu v jednej z najslabších foriem za ostatné roky.

Článok pokračuje pod reklamou


Greene pred finále očividne ešte musel zatnúť zuby a svoju formu na poslednú chvíľu „doladiť“, pretože bodovo na McMillana strácal. Nakoniec mu to aj pomohlo, pretože vo finále bolo možno pozorovať viac detailov a lepšiu svalovú definíciu, čo bolo pravdepodobne rozhodujúce v tom, že rozhodcovia nakoniec určili za víťaza práve jeho. Mohol sa tak tešiť zo šeku na 130 000 amerických dolárov.

McMillan opúšťal pódium sklamaný, ale za svoju formu si zaslúžil veľký potlesk. Boj o tretie miesto vyhral menej známy austrálsky kulturista Joshua Lenartowicz, ktorý zatienil vychádzajúcu hviezdu, štvrtého Justina Comptona. Do prvej šestky sa dostali aj Branch Warren a Juan Morel.



Fotogalériu z porovnávania nájdete TU.

Poradie Arnold Classic 2016 – kulturistika mužov:
1. Kai Greene, 2. Cedric McMillan, 3. Joshua Lenartowicz, 4. Justin Compton, 5. Branch Warren, 6. Juan Morel, 7. Max Charles, 8. Evan Centopani, 9. Lukas Wyler, 10. Cody Montgomery, 11. Johnie Jackson, 12. Toney Freeman.

Ostatné kategórie

V Columbuse sa tradične súťažilo aj v ďalších kategóriách. Kulturisti sa predstavili ešte v kategórii do 212 libier, v ktorej sa z víťazstva tešil Hidetada Yamagishi pred Josem Raymondom a Davidom Henrym.



Arnold Classic 2016 – kategória do 212 libier:
1. Hidetada Yamagishi, 2. Jose Raymond, 3. David Henry, 4. Guy Cisternino, 5. Kyung Won Kang, 6. Charles Dixon, 7. Angel Vargas, 8. Cory Mathews, 9. John Meadows.

V kategórii Figure sa predstavila aj Slovenka Adela Ondrejovičová, ktorá v konkurencii ďalších 11 pretekárok obsadila desiate miesto. Víťazkou kategórie sa stala Latorya Wattsová.



Arnold Classic 2016 – Figure International:
1. Latorya Watts, 2. Camala Rodriquez, 3. Gennifer Strobo, 4. Candice Lewis, 5. Cydney Gillon, 6. Heather Dees, 7. Amanda Doherty, 8. Allison Frahn, 9. Julie Mayer, 10. Adela Ondrejovičová, 11. Janaina Ferreira, 12. Andrea Calhoun.

Muži i ženy však absolvovali aj ďalšie štyri disciplíny.

Arnold Classic 2016 – Physique mužov:
1. Brandon Hendrickson, 2. George Brown, 3. Jason Poston, 4. Ryan Terry, 5. Andre Ferguson, 6. Raymont Edmonds.

Arnold Classic 2016 – Physique žien (top 10):
1. Autumn Swansen, 2. Danielle Reardon, 3. Mindi O’Brien, 4. Tamee Marie, 5. Jacklyn Abrams, 6. Gillian Ward, 7. Susan Smith, 8. Tarah Mitchell, 9. Akane Nigro-Ismeal, 10. Mikaila Soto.

Arnold Classic 2016 – Bikini International:
1. India Paulino, 2. Justine Munro, 3. Janet Layug, 4. Angelica Teixeira, 5. Courtney King, 6. Michelle Sylvia.

Arnold Classic 2016 – Fitness International:
1. Oksana Grishina, 2. Whitney Jones, 3. Bethany Wagner, 4. Myriam Capes, 5. Regiane Da Silva, 6. Tanji Johnson, 7. Ryall Graber-Vasani, 8. Missy Terwilliger, 9. Michelle Blank, 10. Giorgia Foroni, 11. Pila Pajunen.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist