InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Aké otázky by ste sa mali opýtať pred kúpou doplnkov výživy?

Autor: Peťo  /   30. marca 2016
Aké otázky by ste sa mali opýtať pred kúpou doplnkov výživy?
Priemysel s doplnkami výživy je jeden z najväčších na svete. Väčšina vyprodukovaných produktov pritom nepomáha a niektoré aj škodia telu. Preto by bolo viac ako dobré ešte pred ich samotnou kúpou zodpovedať pár otázok.

Hoci to nie je garantované, vďaka nasledujúcim piatim otázkam zvýšite pravdepodobnosť toho, že si kúpite doplnok výživy, ktorý vám aj k niečomu pozitívnemu v skutočnosti aj bude.

1. Je produkt spojený s nejakými varovaniami alebo pokutami?
Ako prvé by ste si mali overiť, či daný produkt nebol niekedy spojený s nejakou kauzou, resp. či v ňom nebola objavená nejaká zdraviu škodlivá látka. Často sú za to výrobcovia trestaní pokutami a práve tie často aj hovoria o tom, ktorým výrobcom sa vyhýbať a ktorých uprednostňovať.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Bol produkt testovaný v nezávislom laboratóriu?
Veľmi často na trhu vidíme novinky, a práve tým by sme sa mali najviac vyhýbať. Prečo? Lebo ešte nemusia byť osvedčené. Výrobky, ktoré sú dlhšie na trhu, bývajú často testované aj nezávislými štúdiami. A práve tie vám môžu odhaliť, aké pozitíva a aké negatíva sa vo výrobku skrývajú. A tie negatíva treba dobre zvážiť.

3. Je produkt až príliš dobrý na to, aby to bola pravda?
Hlavne pri novinkách mnoho ľudí naletí na marketingové kampane o tom, aký je produkt revolučný a aký efektívny. Prehnané tvrdenia sú však veľkým varovaním. V tomto priemysle treba brať dvojnásobne vážne tvrdenie, že čo znie až príliš dobre na to, aby to bolo pravdou, tak to pravda pravdepodobne nie je. Ani garancia vrátenia peňazí prakticky nič neznamená.

4. Existuje dôkaz toho, že suplement funguje?
Vyberajte si z produktov, ktoré majú dobré meno a ktoré fungujú u ľudí. Cez internet sa to v tejto dobe dá zistiť pomerne ľahko. Keď už viete, že bol výrobok testovaný a mal preukázané pozitívne účinky, pomôžu vám aj názory iných zákazníkov, ktorí produkty vyskúšali na vlastnej koži.

5. Naozaj ho potrebujete kupovať?
Nakoniec by ste sa mali seba opýtať, či skutočne daný doplnok výživy potrebujete. Pokiaľ ide o vitamíny či minerály, možno ich získavate dostatok potravou. Preto je najlepšie sa o tom pred kúpou poradiť s doktorom. A to platí aj o športových doplnkoch.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist