InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu XII. – Kai Greene a chrbát

20. apríla 2016

Kai Greene má jeden z najlepších chrbtov vo svete profesionálnej kulturistiky. Je široký, hrubý, má dobrú definíciu a slabinu by sme v ňom hľadali ťažko. Ako ho vybudoval? Hoci k tréningu pristupuje inštinktívne, často sa venoval tréningu, ktorý vám dnes prinášame.

Greene trénuje chrbát typicky v stredu po tom, čo prvé dva dni týždňa venuje hrudníku s lýtkami a ramenám s predlaktiami. Po dni voľna nasleduje tréning nôh a na ďalší deň tréning rúk. Je však známy tým, že rád vecí mení.

Pri chrbte uprednostňuje svoje obľúbené cviky, ale často tréningy vyzerajú inak. Má však svoj obľúbený tréning, ktorý pozostáva z piatich cvikov. Prvý však rozdeľuje na dva v závislosti od šírky úchopu – ide o sťahovanie hornej kladky. Najskôr urobí štyri série so širokým úchopom a následne štyri série s úzkym (s využitím V adaptéru). V oboch udržiava opakovania v rozmedzí 12 až 20 a nesnaží sa bojovať s ťažkou váhou zakláňaním.

Článok pokračuje pod reklamou


Nižší počet opakovaní a ťažšie váhy prídu na rad potom. Tretím cvikom sú príťahy veľkej činky v predklone, ktoré urobí v štyroch sériách s 8 až 12 opakovaniami. Robí ich podľa klasickej školy – hornú časť tela má rovnobežnú s podlahou.

Následne urobí štyri série príťahov T-tyče a štyri série veslovania. V oboch prípadoch robí 12 až 20 opakovaní. V prípade prvého cviku sa snaží o rýchlejšie opakovania, ale s dostatočným cítením svalov. Niekedy ho mení za príťahy na stroji, ktoré slúžia rovnakému účelu, ale má pri nich paralelný úchop.

Greene má rád mŕtve ťahy, pretože precvičia takmer všetko. Necháva si ich ako čerešničku na torte a uzavrie nimi svoj tréning chrbta. Takisto urobí štyri série a s pomerne vysokým počtom opakovaní – 20.

Tréning chrbta Kaia Greenea
Cvik Série Opakovania
Príťahy hornej kladky širokým úchopom 4 12-20
Príťahy hornej kladky úzkym úchopom 4 12-20
Príťahy veľkej činky v predklone 4 8-12
Príťahy T-tyče v predklone 4 12-20
Veslovanie (príťahy kladky v sede) 4 12-20
Mŕtve ťahy 4 20



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist