InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Motivačný seriál VII.

01. mája 2016
Motivačný seriál VII.
Máme tu nedeľu a po siedmykrát k vám prichádza náš motivačný seriál, ktorým vás chceme inšpirovať k dosahovaniu vašich cieľov a k žitiu plnohodnotnejšieho života.

Motivačné a inšpiratívne citáty na zamyslenie

„Vždy som cítil, že mojou najväčšou prednosťou nie sú moje fyzické schopnosti, ale moje mentálne schopnosti.“
-- Bruce Jenner

„Uistite sa, že váš najväčší nepriateľ nežije medzi vašimi ušami.“
-- Laird Hamilton

Článok pokračuje pod reklamou


„V skutočnosti nikdy nebojujete proti vášmu súperovi. V skutočnosti bojujete sami proti sebe, proti vaším najvyšším štandardom, a keď dosiahnete na vaše limity, tak zažijete skutočné potešenie.“
-- Arthur Ashe

Inšpiratívny príbeh: Japonské futbalistky našli svoj vyšší zmysel

Čím sa motivujete k lepším výkonom? Máte svoj vyšší zmysel? Japonské futbalistky ho v roku 2011 mali a postarali sa vďaka tomu o jeden z najinšpiratívnejších športových príbehov.

Rok 2011 bol pre Japonsko zdrvujúci. Jeho severnú časť postihlo zemetrasenie a následne aj vlna cunami, ktorá za sebou zanechala devastujúce následky a viac ako 15 000 mŕtvych ľudí. O štyri mesiace sa japonské futbalistky vybrali s ťažkými srdcami na Majstrovstvá sveta.

Nikto nečakal, že by mohli Japonky pomýšľať na titul. Ich najlepším výsledkom v histórii bolo jedno ôsme miesto. Ich cieľ bol jasný – do každého zápasu dať celé srdce a snažiť sa pre otrasený národ vybojovať víťazstvo. A s týmto cieľom dokráčali prekvapujúco až do finále.

Tam však príbeh nekončí. Vo finále, ktoré s napätím sledovalo celé Japonsko, narazili na favorizované Američanky plné hviezd. Tie pomýšľali na svoj tretí majstrovský titul a ujali sa dokonca vedenia. Japonky sa nevzdávali a v posledných minútach stav vyrovnali. Aj v predlžení sa ujali vedenia favorizované hráčky, no opäť sa Japonkám podarilo vyrovnať. Rozuzlenie priniesli penalty, v ktorých napokon reprezentácia krajiny vychádzajúceho slnka uspela 3:1 a oslávila nečakaný titul, ktorý však tejto krajine doprial snáď každý.

Motivujte sa videom




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist