InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Tréning brucha pre dámy, ktorý sa dá cvičiť aj doma

07. mája 2016
Tréning brucha pre dámy, ktorý sa dá cvičiť aj doma
Ak ste dáma a chcete precvičiť svoje brucho zo všetkých uhlov, využite nasledujúci tréning, ktorý bol navrhnutý tak, že ho môžete vykonávať aj doma a nepotrebujete naň ani veľa času.

Okrem toho, že nemusíte ísť do posilňovne a márniť ním veľa času, má tento tréning výhodu aj v tom, že okrem posilňovania brušného svalstva precvičí aj vaše srdce a prispeje k spaľovaniu o čosi väčšieho množstva kalórií.

Tento tréning budete vykonávať kruhovým spôsobom, teda tak, že najskôr urobíte jeden cvik, následne bez žiadneho alebo minimálneho oddychu ďalší a takto budete pokračovať až pokým ich neodcvičíte všetky. Následne si môžete dať minútu či dve oddych na vydýchanie a celý „kruh“ môžete absolvovať ešte raz alebo dvakrát.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréning tvoria tieto cviky: skracovačky s vytáčaním, dvíhanie nôh v ľahu, bočná doska, doska na jednej nohe, metronómy. Každý cvik vykonáte v počtoch opakovaní (resp. časovom období), ktoré sú uvedené v tabuľke:

Rýchly tréning brucha pre ženy
Cvik Opakovania
Skracovačky s vytáčaním 20
Dvíhanie nôh v ľahu 15-20
Bočná doska 30 sekúnd na každej strane
Doska na jednej nohe 30 sekúnd na každej nohe
Metronómy 10 na každú stranu

Pri skracovačkách si nohy môžete vyložiť na stoličku alebo gauč. Ak pri doske na jednej nohe alebo bočnej doske nevydržíte spočiatku 30 sekúnd, tak toto obdobie môžete skrátiť na 15-20 sekúnd. Metronóm je cvik, ktorý vám možno nie je až taký známy, tu je jeho prevedenie na videu:



Ako často robiť tento tréning? Určite nie v dvoch dňoch po sebe a nie menej ako raz do týždňa. Postačí dvakrát týždenne, no časom môžete pridať aj tretí tréning.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist