InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Čo jesť a čo nejesť, keď sa snažíte otehotnieť?

21. mája 2016
Čo jesť a čo nejesť, keď sa snažíte otehotnieť?
Chcete s partnerom splodiť potomka? Potom sa iste snažíte pripraviť podmienky tak, aby ste pravdepodobnosť otehotnenia zvýšili. A samozrejme, vplyv na to má aj výživa. V tomto článku vám prinesieme jedlá, ktoré by ste mali jesť častejšie, ale aj také, ktorým by ste sa mali vyhýbať.

Jedlá, ktorých by ste mali prijímať viac

Celozrnné produkty - ovsené vločky, celozrnný chlieb a iné sacharidy s nízkym glykemickým indexom pomáhajú regulovať krvnú glukózu a úroveň inzulínu tak, že podporujú pravdepodobnosť otehotnenia.

Bielkoviny zo zeleniny - doktor Jorge Chavarro prišiel na to, že ženy s vyšším príjmom bielkovín zo sóje a iných rastlín (ako sú strukoviny či orechy) majú nižší výskyt problémov s ovuláciou.

Článok pokračuje pod reklamou


Listová zelenina - všetky druhy zelenej listovej zeleniny majú vysoký obsah folátu, ktorý tiež prispieva k otehotneniu tým, že znižuje pravdepodobnosť výskytu cyklov bez ovulácie.

Fazuľa - okrem toho, že je fazuľa zdrojom bielkovín, má spoločne so šošovicou aj veľký obsah železa, ktoré je spojené s redukovaním rizika problémov s ovuláciou.

Jedlá, ktorých príjem by ste mali obmedziť

Trans tuky - mnoho vyprážaných alebo balených jedál obsahuje trans tuky, ktoré zvyšujú riziko neplodnosti. Aj z ostatných zdravotných dôvodov by ste sa im mali vyhýbať.

Sódovky - štúdia z roku 2012 zistila, že ženy, ktoré denne pijú tri alebo viac sódoviek denne, majú o 52 % nižšiu pravdepodobnosť toho, že otehotnejú oproti ženám, ktoré ich nepili.

Alkohol - ak chcete otehotnieť, najlepším nápadom by bolo vzdať sa úplne alkoholu. Minimálne jeho príjem obmedzte. Dánski vedci prišli na to, že päť drinkov týždenne môže negatívne ovplyvniť plodnosť.

Mäso - už len jeden chod denne s obsahom mäsa, vrátane hydinového, morčacieho či červeného, je spojený s 32-percentným nárastom rizika neplodnosti.

zdroj: Health


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist