InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Motivačný seriál VIII.

25. mája 2016
Motivačný seriál VIII.
Výnimočne v stredu, no už po ôsmykrát k vám prichádza náš motivačný seriál, ktorým vás chceme inšpirovať k dosahovaniu vašich cieľov a k žitiu plnohodnotnejšieho života.

Motivačné a inšpiratívne citáty na zamyslenie

„Vždy do vašej snahy dajte všetko, dokonca aj vtedy, ak ide pravdepodobnosť proti vám.“
-- Arnold Palmer

„Môžu byť ľudia, ktorí majú viac talentu ako vy, ale nenájdete výhovorku na to, keď každý pracuje usilovnejšie ako vy.“
-- Derek Jeter

Článok pokračuje pod reklamou


„Prekážky vás nemusia zastaviť. Ak prídete k múru, neotočte sa a nevzdajte sa. Zistite, ako ho preliezť, ako cezeň prejsť alebo ako okolo neho pracovať.“
-- Michael Jordan

Inšpiratívny príbeh: Šampiónom aj bez jednej nohy

Kto môže inšpirovať viac, ako človek, ktorý aj napriek životnej nepriazni dokáže zodvihnúť hlavu hore a vyrovnať sa s ňou s úspechmi, ktoré by mu závideli aj šťastím obdarenejší ľudia. Takým príkladom je aj Anthony Robles.

Pravdepodobne ste o ňom ešte nepočuli, no mali by ste. Robles prišiel na svet bez jednej nohy, no odmietol nosiť protézu a všetko v živote sa snaží dosahovať na jednej nohe. A keď mu učaroval šport, rozhodol sa súťažne zápasiť.

Zápaseniu na strednej škole sa venoval v klube spolu so zdatnejšími a zdravými športovcami. Svoj hendikep sa snažil vykompenzovať tvrdou prácou a s dávkou trpezlivosti sa mu to podarilo. V poslednom ročníku dokonca uspel na celonárodnom šampionáte.

Vďaka úspechom v zápasení dostal štipendium na Arizonskej univerzite, ktorú tiež reprezentoval úspešne. V poslednom možnom roku sa dostal do finále amerického šampionátu, v ktorom čelil obhajcovi titulu. A ako to dopadlo? Aj s absenciou jednej nohy ho dokázal poraziť a sezónu ukončil s perfektnou bilanciou 36 výhier, 0 prehier.

Tento príbeh by bol ako vystrihnutý pre filmový priemysel. Tento príbeh je však skutočný.

Motivujte sa videom: Robles v akcii




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist