InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Ako sa udržať vo forme aj počas prechodného obdobia?

Autor: PR článok  /   29. augusta 2016
Ako sa udržať vo forme aj počas prechodného obdobia?
Leto sa pomaličky, ale isto blíži ku koncu. Školákom sa končia prázdniny a pracujúcim zase dovolenky. Zvládnuť ale toto obdobie je niekedy veľmi náročné. Stačí len, keď jediný člen vašej rodiny ochorie a tým pádom musíte počítať s tým, že s najväčšou pravdepodobnosťou zaľahnete do postele aj vy. Ako ale zvládnuť toto prechodné obdobie bez ujmy? Skúste sa riadiť nasledujúcimi typmi.

Nevyhýbajte sa čerstvému vzduchu

Ak aj bude vonku sychravo a vy nebudete chcieť vystrčiť päty z domu, prekonajte sa. Pre organizmus je dôležitý práve čerstvý vzduch. Navlečte si na seba teplejšie tričko s potlačou, obujte si nepremokavé topánky, vezmite si dáždnik alebo pršiplášť a poprechádzajte sa. Nie je povinnosť, že musíte prejsť niekoľko kilometrov. Stačí vám pol hodinová prechádzka na blízkom odľahlom mieste (na lúke alebo po vedľajšej ceste).

Cvičievajte v pravidelných intervaloch

Okrem pravidelných prechádzok na čerstvom vzduchu vám pomôže aj cvičenie. Skúste si vybaviť permanentku v blízkom fitness centre a začnite cvičiť čo najskôr. Pravidelná fyzická aktivita vášmu telu výrazne pomôže. Nielenže dokážete zvládnuť väčšiu fyzickú záťaž, ale si aj prečistíte myseľ. Za skúšku nič nedáte. Ale pozor! Nezačínajte hneď zhurta. Začnite najskôr s ľahšími cvikmi a potom pridávajte na intenzite. Skúste napríklad eliptický trenažér, cvičenie s ľahšími činkami alebo si zabehajte na bežiacom páse.

Okrem týchto cvičiacich nástrojov si vo fitness centre všímajte aj kladky. Tie dokonale precvičia vrchnú časť vášho tela.

Zmeňte stravovacie návyky

Nezabúdajte na zmenu stravovacích návykov. Vyhýbajte sa ťažkým jedlám, ktoré pôsobia nezdravo na váš tráviaci systém a zaťažujú vám črevá. Obohaťte svoju stravu o vitamíny a minerály. Jedzte viac čerstvého ovocia a zeleniny a prijímajte denne až 3-4 litre tekutín. Ak máte radi čaje, práve v tomto období zvýšte ich príjem. Odporúčame čaje z čerstvej mäty, medovky, materinej dúšky, šalvie alebo z pamajoránu.

Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist