InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Jednoduchý tréningový split pre rozvoj svalovej hmoty a sily

24. septembra 2016
Jednoduchý tréningový split pre rozvoj svalovej hmoty a sily
Nepotrebujete veľa na to, aby ste vybudovali svoje telo od vrchu až dole. Nemusíte sa zaťažovať komplikovanými tréningovými plánmi. Prinášame vám jeden tréningový split, ktorý je jednoduchý a efektívny.

Ak je vaším cieľom budovanie svalov a sily, tento tréning je pre vás ako stvorený. Hoci nepôjde o komplikovaný split, nepôjde ani o tréning celého tela. To je rozdelené na dve tréningové jednotky – v jednej sa zameriame na spodnú časť tela, v druhej na hornú.

Oba tréningy sú pritom zostavené tak, že ich môžete vykonať v dvoch dňoch po sebe. V priebehu týždňa ich vykonáte dvakrát. Optimálne je medzi po druhom dni jeden deň vynechať a venovať sa oddychu. Môžete teda cvičiť v pondelok, utorok, štvrtok a piatok, pričom vám víkendy zostanú voľné na iné aktivity.

Článok pokračuje pod reklamou


Výhodou takéhoto rozdelenia je to, že máte dostatok času na regeneráciu, ale zároveň budete môcť venovať aj viac priestoru jednotlivým partiám, ako keby ste cvičili trikrát týždenne celé telo. V každom tréningu totiž máte len štyri cviky.

Hornú časť precvičíme plyometrickými kľukmi, príťahmi veľkej činky v predklone, tlakmi na ramená s jednoručkami a bicepsovými zdvihmi s EZ tyčou. Na dolnú časť sú určené drepy s výskokom, drepy s veľkou činkou, výpady s jednoručkami a mŕtve ťahy.

Prvá séria prvých dvoch cvikoch oboch tréningov je ľahká zahrievacia, ďalšie sú pracovné s vyššou váhou, pri ktorej by ste mali mať už problémy s poslednými opakovaniami. Prestávky medzi sériami udržujeme na úrovni jednej minúty. Pred tréningom sa zahrejeme ľahkým kardiom v dĺžke 5 až 10 minút, po tréningu sa venujeme strečingu.

Horná časť tela
Cvik Série Opakovania
Plyometrické kľuky 5 8
Príťahy veľkej činky v predklone 5 8
Tlaky na ramená 4 10
Bicepsové zdvihy s EZ tyčou 4 10


Dolná časť tela
Cvik Série Opakovania
Drepy s výskokom 5 8
Drepy 5 8
Výpady 4 10
Mŕtvy ťah s vystretými nohami 4 10



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist