InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Heath verí v ďalší úspech, Levrone ukázal na tlačovke svoju formu!

16. septembra 2016

Štvrtok patrí v Las Vegas počas Olympia Weekendu tradične tlačovej konferencii najlepších profesionálnych kulturistov sveta. Výnimkou nebol ani tento rok, kedy sa vyhla väčšej kontroverzii. O to najpodstatnejšie sa pritom starali dve veľké mená histórie.

Veľkými ambíciami oplývali viacerí kulturisti, ale päťnásobný šampión Phil Heath ich má ešte o kúsok väčšie. Šiestym titulom sa môže vyrovnať Dorianovi Yatesovi a do budúcnosti by mu zostávalo prekonať už len troch velikánov – Arnolda Schwarzeneggera (7), Ronnieho Colemana (8) a Lee Haneyho (8).

Heath uznal, že najlepšiu formu mal v rokoch 2011 a 2012, pričom v nasledujúcich rokoch ju mal stále dosť dobrú na to, aby vyhral, no nebol lepší sám o seba. To sa snažil zmeniť tento rok, kedy minimalizoval cestovanie i všetky možné rozptýlenia. Súťaže sa už nevie dočkať.

Článok pokračuje pod reklamou


„Mojou úlohou bolo zlepšiť sa každým opakovaním, každou sériou, každým tréningom. Nerozptyľoval som sa, ignoroval som negativitu. Snažil som sa byť fanúšikom kulturistiky a každý deň sa pre ňu nadchýnať. Nechcete robiť kardio o piatej ráno, ale ja som ho robil. Trénoval som vo vysokej nadmorskej výške, čo je ťažké. Napriek tomu som zostal v Denveri, necestoval som veľa a bol som mimoriadne koncentrovaný. Mal som okolo seba veľkú podporu. Vlani som nebol spokojný, ako som vyzeral, aj keď som vyhral,“ povedal Heath. „Plánoval som byť najlepší, aký som kedy bol, a momentálne sa cítim naozaj dobre.“

Ostro sledovaný je debut talentovaného Justina Comptona, ktorý sa kvalifikoval na Olympiu aj v rokoch 2014 a 2015, ale rozhodol sa nezúčastniť sa jej až pokým nebude pripravený. Jeden z najnádejnejších kulturistov zhodnotil, že je to práve tento rok. Nechce byť len do počtu.

„Nechcel som len súťažiť. Chcel som súťažiť o popredné miesta. Pristupoval som k súťaženiu s rozumom. Prvýkrát som sa kvalifikoval ako dvadsaťpäťročný. Chcel som ešte pracovať na mojom tele, aby som zanechal na pódiu dojem. Každý chce byť v prvej päťke, ale uvidíme, čo sa stane. Keď sem zajtra prídem, budem cítiť, že som si svoju domácu úlohu urobil,“ prezradil Compton, ktorému sa rysuje sok v osobe ďalšieho mladíka, Dallasa McCarvera.

Ešte sledovanejší je návrat legendárneho Kevina Levronea po 13 rokov trvajúcej odmlke. Veľa ľudí sa k jeho návratu postavilo skepticky, či už spochybňovali jeho motívy k návratu alebo jeho konkurencieschopnosť. Internet tomu napomohol.

„Negativita prichádza s úspechom, takže sa cez to musíte mentálne len dostať. Musíte byť silní, aby ste to ignorovali. Keď som trénoval na túto Olympiu, snažil som sa sociálne média blokovať, ale aj som ich využíval, lebo je to teraz spôsob vašej propagácie. Keď som súťažil v minulosti, od takýchto vecí sme boli chránení. Títo chlapci sa tomu však nevyhnú. Je to omnoho iné ako v dobe, keď som súťažil ja,“ priznal Levrone.

Päťdesiatdvaročný rodák z Baltimoreu bol dokonca vyzvaný, aby ukázal svoju formu. A on nezaváhal a spoločne s Joshuom Lenartowiczom a Cedricom McMillanom zapózovali fotografom i prítomným divákom. Posúdiť ich pripravenosť môžete sami.



Video:




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist