InstagramFacebookYoutube
Tréning

Tréning hornej časti tela pre široké ramená a skvelý hrudník

06. októbra 2016
Tréning hornej časti tela pre široké ramená a skvelý hrudník
Potrebujete zlepšiť svoju horná časť tela a radi by ste boli, ak by ste mali efektnejšie véčko a krajší hrudník? Prinášame vám tréning, ktorý je vhodný práve pre vás.

Tento tréning je plný populárnych cvikov na rozvoj partií hornej polovice tela a vykonáva sa dvakrát týždenne, ideálne deň pred tréningom spodnej časti tela, po ktorom nasleduje aspoň jednodňová prestávka.

Pri cvičení sa využijú nie len klasické série, ale aj supersérie a zhadzované série. Budete dvíhať aj ťažké váhy, ktoré by každým týždňom mali o čosi narastať, aby rástla aj vaša svalová hmota.

Článok pokračuje pod reklamou


Medzi sériami odpočívajte len minútu, prípadne minútu a pol. Váhy využívajte také, aby boli pre vás výzvou pri danom počte opakovaní. Okrem toho, aby ste nezabúdali na tréning nôh, dajte si do poriadku aj stravu, aby boli výsledky viditeľné.

Začiatok tréningu patrí supersérii cielenej na hrudník – tlaky s jednoručkami a rozpažovania. Následne sa zameriame na všeobecnú silu a chrbát mŕtvymi ťahmi. Po nich nasledujú tlaky na ramená, ktoré zasiahneme ešte upažovaniami v troch zhadzovaných sériách. V každej sa snažíme urobiť 12 opakovaní, po ktorých váhu znížime a urobíme ďalších 12 opakovaní. Aby ramená kričali o pomoc, váhu znížime ešte raz a urobíme ďalších 12 opakovaní.

Následne nás čaká superséria, ktorou zasiahneme chrbát a bicepsy – príťahy jednoručky v predklone a bicepsové zdvihy. Po nich nasleduje opäť superséria zameraná na hrudník, ale aj tricepsy. Bude to však iba jedna súperséria vykonávaná trochu netradičným spôsobom – urobíte päť opakovaní kľukov na bradlách a následne päť opakovaní tradičných kľukov. Toto zopakujete bez prestávky päťkrát, aby ste urobili 25 opakovaní u každého cviku. Posledným cvikom je sťahovanie hornej kladky. Pre pokročilejších cvičencov to môžu byť zhyby.

Tréning hornej časti tela
Cvik Série Opakovania
Superséria:
Tlaky s jednoručkami na rovnej lavici
Rozpažovanie s jednoručkami
3 8 (tlaky),
12 (rozpaž.)
Mŕtve ťahy 3 8
Tlaky na ramená v sede s jednoručkami 3 10
Upažovanie s jednoručkami 3* 12+12+12
Superséria:
Príťahy jednoručky v predklone
Bicepsové zdvihy s jednodučkami
3 8 (príťahy),
12 (zdvihy)
Superséria:
Kľuky na bradlách
Kľuky
1 25**
Sťahovanie hornej kladky / Zhyby 3 8
* - zhadzované série
** -
striedame cviky po 5 opakovaniach



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist