InstagramFacebookYoutube
Výživa

Jedlá, ktoré môžete jesť večer aj pri chudnutí

07. februára 2017
Jedlá, ktoré môžete jesť večer aj pri chudnutí
Každý už počul o dôvodoch, prečo by mohlo byť jedenie pred spaním problémom. V skutočnosti však už aj vedci v súčasnosti dokazujú, že sú to všetko len mýty. Niektoré jedlá konzumované večer vám dokonca pomôžu chudnúť či zlepšiť spánok.

Prinášame vám zoznam jedál, ktorých konzumácia pred spaním nemusí byť pre vás strašiakom ani v prípade, ak chudnete. Ak vám večer niečo ešte niečo chutí a neviete to vydržať, namiesto zlých jedál si vyberte niektoré z týchto:

1. Losos - losos ponúkne telu bielkoviny a cenné živiny bez škodlivých tukov. Je spojený s chudnutím a zdravým životným štýlom. Pridajte k nemu pár listov šalátu či zeleninu, a máte fajn druhú večeru.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Tuniak z konzervy - nevyhovuje vám pripravovať si lososa, tak si vyberte tuniaka z konzervy. Je to jednoduché jedlo vhodné aj na večer v diéte. Obsahuje zdravé tuky, bielkoviny a určite vás večer zasýti.

3. Biele morčacie mäso - nízky obsah tukov, vysoký obsah bielkovín a aminokyselina tryptofán robia z bieleho morčacieho mäsa výborného kandidáta na neskorú večeru. Nasýti vás a pomôže zaspať.

4. Banán - ak chcete niečo pohodlné, tak si zoberte jeden banán, po ktorom nezostanú ani špinavé riady. Obsahuje vlákninu, a tak vás nasýti bez väčších problémov.

5. Grécky jogurt - ďalším pohodlným riešením je vybrať si z chladničky nízkotučný grécky jogurt, ktorý upokojuje tráviaci systém, nemá veľa kalórií a znižuje pravdepodobnosť pálenia záhy po zobudení.

6. Nízkotučný tvaroh - tvaroh je populárny u kulturistov, ktorí vedia, že im večer dodá bielkoviny na väčšiu časť noci. Zasýti vás a môžete si ho aj ochutiť. Alternatívou je syr cottage.

7. Mrkva - ak vám chutí niečo chrumkavé, čo takto skúsiť mrkvičku? Mrkva obsahuje málo kalórií a je podstatne zdravšia, než iné chrumkavé veci, ako čipsy či slané tyčinky.

8. Vajce na tvrdo - obsahuje veľa bielkovín, ktoré vás zasýtia a ktoré sa budú v noci tráviť pomaly bez väčšieho zaťaženia trávenia. Dajú sa pritom pripraviť vopred. Ale ani ich príprava na poslednú chvíľu nie je náročná.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist