InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Ako by mali ženy dávkovať srvátkový proteín?

25. februára 2017
Ako by mali ženy dávkovať srvátkový proteín?
Mnoho žien sa neustále pýta, či je srvátkový proteín pre ne vhodný. Odpoveďou je jednoduché „áno“. Tento doplnok výživy môžu ženy užívať, keď sa snažia budovať svaly i spaľovať tuky.

Ak už raz zahodíte neopodstatnené obavy z toho, že sa z vás vďaka proteínu stane svalnatá mužatka, pravdepodobne sa začnete pýtať, kedy ho teda máte prijímať. A my vám práve na tú otázku prinášame odpoveď. Optimálne možnosti sú štyri:

1. Medzi jedlami
Mnoho žien s úspechmi pije proteínový nápoj medzi jedlami a pomáha im to chudnúť. Je to spôsobené tým, že telu dodajú pohodlnou cestou potrebné živiny a zabránia nástupu hladu. Väčšinou sa v tomto prípade využíva medzi raňajkami a obedom, no možno ešte viac medzi obedom a večerou, kedy je človek v najrizikovejšom období dňa pre podľahnutie chutnému pokušeniu.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Namiesto jedál
Raňajky sú základným jedlom dňa, ale často si ich v strese pred odchodom do práce či školy odopriete. Srvátkový proteín je pritom veľmi dobrou cestou, ako telu dodať po spánku to, čo potrebuje. Nápoj si pritom môžete zobrať aj so sebou. Hodí sa, ak si ho urobíte s mliekom a pridáte doň kúsky ovocia. Proteín sa dá využiť ako náhrada jedla v podstate kedykoľvek.

3. Po cvičení
Jasnou voľbou, kedy si dať bielkovinový doplnok výživy, je obdobie po cvičení. Vtedy nie je lepšia žiadna iná alternatíva, ako srvátkový proteín. Ten sa do tela uvoľní rýchlo, a tak mu poskytne rýchlo to, čo potrebuje pre zahájenie efektívnej regenerácie. Vylepšiť si ho môžete, ak doň prisypete dávku glutamínu, ktorý pomáha proces zotavovanie ešte o čosi urýchľovať.

4. Pred spaním
Skutočným problém u ľudí, ktorý sa snažia chudnúť, je zbaviť sa chuti do jedla neskoro večer. No a v tomto prípade je veľmi dobrou pomôckou aj proteín. Môže t byť srvátkový proteín, no ešte lepšou alternatívou je kazeínový proteín, ktorý aminokyseliny a bielkoviny uvoľňuje do tela pozvoľna. A presne to pred spaním potrebujete.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist