InstagramFacebookYoutube
Tréning

Potrebujete zmeniť tréning? Týchto sedem vecí vám to prezradí

27. februára 2017
Potrebujete zmeniť tréning?  Týchto sedem vecí vám to prezradí
Možno prišiel čas na to, aby ste zmenili svoj tréningový plán. Ako to však zistiť? Prinášame vám sedem vecí, ktoré vám naznačia, že je čas na zmenu. Ak ich u seba spozorujete, budete vedieť, že ten čas skutočne prišiel.

1. Nenapredujete silovo - ak už dlhší čas nedokážete zvýšiť svoje silové výkony, narazili ste na stagnáciu a je potrebné obmeniť váš tréning, aby ste dodali telu nové impulzy a opäť sa vrátili na cestu rastu, či už silového alebo svalového.

2. Nikdy vás nič nebolí - ak už dlhšie obdobie nepociťujete žiadnu svalovicu, ani len malú, znamená to, že si vaše svaly zvykli na tréning a nestaviate pred ne dostatočnú výzvu. Stačí pridať váhu, počet sérií alebo obmeniť cviky.

Článok pokračuje pod reklamou


3. Nemáte vybalansovaný tréning - ak robíte trikrát týždenne tlaky na lavičke a len raz príťahy v predklone, ak viac času venujete rukám a minimum nohám, potom musíte svoj tréning zmeniť, pretože nie je vybalansovaný. Mali by ste cvičiť tak, aby ste zaťažovali celé telo rovnomerne a nezabúdali ani na srdce, ktoré precvičíte kardiom.

4. Bolia vás kĺby, väzivá - ak utrpíte zranenie z preťaženia, ak vás bolia kĺby či väzivá, máte dlhodobú svalovú bolesť, potom je jasné, že treba s aktuálnym tréningom prestať. Telu treba dopriať nové pohyby a možno aj menšiu pauzu medzi štartom nového tréningového cyklu.

5. Ťažko sa zapotíte - zvýšiť tep srdca počas tréningu je dôležité, no ak sa dokážete dostať k cieľovej zóne len s veľkými problémami, potom je čas zmeniť skladbu tréningu. Musíte si vytvoriť taký, ktorý bude výzvou aj pre vaše srdce.

6. Ľahko sa rozptýlite - ak sa počas tréningu ľahko zarozprávate alebo iným spôsobom rozptýlite, možno je to preto, že vás samotný tréning príliš nebaví. Musíte si nájsť pestrý tréning, ktorý vás nebude nudiť a udrží vašu myseľ v koncentrovanom stave.

7. Cvičenie vám pripadá ako vyčerpávajúca práca - ak neustále máte problémy vstúpiť do posilňovne, ak sa už dlhší čas na cvičenie netešíte, tak je čas na zmenu. Cvičenie by malo byť inšpirujúce a malo by pozdvihovať vašu náladu. Ak je len ďalšou trpkou povinnosťou, musíte si nájsť nový tréning, ktorý prospeje vašim svalom i mysli.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist