InstagramFacebookYoutube
Výživa

Päť zdravých olovrantov, ktoré vás zasýtia

14. marca 2017
Päť zdravých olovrantov, ktoré vás zasýtia
Sú tri hodiny, ste v práci, v škole alebo doma, a na vás útočí popoludňajšia únava. Potom sa vám ozve vás žalúdok. Je čas na olovrant. Mnoho ľudí však siahne po nezdravých a málo výživných jedlách. My vám prinášame päť zdravých pokrmov.

Od obeda už ubehlo pár hodín a pár ich ešte chýba do večere. Energiu v čase olovrantu vám poskytnú aj drobnejšie jedlá, ktoré nezaťažia váš tráviaci systém a dokonale vás nasýtia. Nasledujúcich päť je navyše aj mimoriadne zdravých. Ich spoločným znakom je aj vyšší obsah bielkovín a tukov.

1. Orechy
Orechy ľubovoľného druhu či ich zmes sú pohodlným a prenosným pokrmom s pomerne dlhou trvanlivosťou. Pomôžu vám utíšiť hlad a dodajú bielkoviny i zdravé tuky. Samozrejme, nabijú vás aj novou energiou. Je však dobré, ak ich jete pomaly, aby sa stihli včas „ozvať“ hormóny, ktoré budú signalizovať nasýtenie. Ideálne je jesť ich nepražené a nesolené. Najlepšie voľby sú mandle, pistácie, vlašské orechy či kešu.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Šunkové rolky
Ak máte chuť na niečo rýchle a mäsité, vyberte si pár plátkov šunky s nízkym obsahom sodíka, pridajte plátok syra a zaviňte do nich zeleninu podľa vlastného výberu. Toto jedlo je rýchle na prípravu a poteší aj vaše chúťky. Je to v podstate sendvič bez pečiva.

3. Avokádový toast
Čo takto dať si celozrnný toast s plátkami avokáda? Možno ste to ešte nikdy neskúsili, ale teraz je čas zaexperimentovať. Možno vám tento pokrm sadne. Ak áno, vedzte, že je bohatý na vitamíny, minerály a poskytne vám množstvo zdravých tukov. Môžete si ho ešte doladiť lyžicou ľanových semienok.

4. Grécky jogurt s ovocím
Ak uprednostňujete sladké, tak toto je perfektný olovrant pre vás. Toto riešenie je navyše veľmi pohodlné. Stačí si otvoriť čistý grécky jogurt a pridať doň kúsky ovocia podľa vášho výberu. Prípadne med. Zasýti vás a ešte si aj pomaškrtíte.

5. Edamame
Znie to exoticky. Edamame je japonská zelená strukovina, ktorá je dostupná už aj u nás. Dá sa jesť surová i dusená. Stačí ju osoliť, pridať trochu olivového oleja a máte perfektný a zdravý „snack“, ktorý obsahuje na 100 gramov až 15 gramov bielkovín a len asi 120 kalórií.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist