InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Rozhovor s populárnym fitness modelom Marcom Fittom

19. marca 2017
Rozhovor s populárnym fitness modelom Marcom Fittom
Tak ako napovedá jeho priezvisko, Marc Fitt je skutočne fit. A o to, ako to dosiahol, sa porozprával s magazínom Directly Fitness. My prinášame prepis rozhovoru aj slovenským priaznivcom posilňovania.

Dvadsaťšesťročný rodák z kanadského Quebecu je úspešným fitness modelom a podnikateľom. Napriek tomu však považuje za svoj najväčší životný úspech schopnosť inšpirovať milióny ľudí k zmene ich životného štýlu. Verme, že tak bude inšpirovať a motivovať aj vás.

Ako si začal s posilňovaním?
Už v detstve som sa venoval športom. Od nepamäti som hrával hokej. Cvičiť som začal, aby som zlepšil svoju výkonnosť v športe. Nakoniec sa mi posilňovanie zapáčilo a zmenil som svoju koncentráciu z hokeja na cvičenie. Trénoval som a budoval svoje telo. Potom k tomu prišiel modeling. Tak som mohol najlepšie inšpirovať druhých a ukázať im, že je možné všetko.

Článok pokračuje pod reklamou


Čo ťa najviac udržuje motivovaného?
Skutočnosť, že viem, koľko ľudí má sleduje a vzhliada k tomu, čo robím ja pre ich motiváciu. Nikdy by som nechcel, aby som niekoho z nich sklamal.

Ako vyzerá tvoj tréningový plán?
Momentálne využívam tréningový split, ktorý sa zameriava na zlepšenie mojich bicepsov, pretože ich momentálne vnímam ako moju slabinu. V prvý deň cvičím chrbát a bicepsy, druhý hrudník, tretí nohy a bicepsy, štvrtý ramená, piaty bicepsy a tricepsy. Keďže mi teraz ide o rast svalov, tak tréning začínam s relatívne nízkym počtom opakovaní (6-8) a postupne ich zvyšujem. Ku koncu už robím 10-15 opakovaní.

Akú filozofiu uplatňuje vo výžive?
Výživa je všetko a mala by byť prioritou číslo jeden. Chyba, ktorú som robil, keď som začínal, bola, že som jedlo nebral tak vážne ako by som mal. Práve výživa stojí za všetkými tými výsledkami.

Ako vyzerá tvoj jedálniček?
Veci si udržiavam jednoduché, pretože to tak funguje. Držím sa čo najchudších zdrojov bielkovín, komplexných sacharidov, jem zdravé tuky, ovocie a zeleninu. Veľkosti porcií si prispôsobujem v závislosti od mojich cieľov. Využívam svoju aplikáciu Nutrition Planner, vďaka ktorej viem, kedy a čo mám zjesť.

Veríš jedlám, ktorými v diéte cielene podvádzame?
Verím. Raz do týždňa si také doprajem. Dodá to telu niečo odlišné a prinúti ho, aby sa neprispôsobilo vašej aktuálnej diéte. Nie je však na to, aby ste ho zneužívali a chodili von jesť odpad. Radšej nech je to niečo, čo obsahuje viac bielkovín, sacharidov a tukov, ako obvykle.

Ako sa líši tvoj prístup pri súťažnej príprave oproti objemovej?
Moja výživa ani diéta sa nijak nemenia, pretože si rok takto nerozdeľujem. Snažím sa zostať čo najvyrysovanejší počas celého roka, aj keď práve budujem svaly.

Na ktorú partiu si najpyšnejší??
Som veľmi hrdý na rozvoj mojich nôh, ktorý som zaznamenal počas posledných rokov. Po dávnejšom zranení som ich dlhší čas nemohol trénovať. Musel som ich poriadne zaťažiť, aby som to dobehol.

Aké suplementy využívaš?
Je ich veľa: srvátkový izolát, kazeínový proteín, BCAA, glutamín, kreatín monohydrár, PREWoD, AMRAP, Test Alpha, EPA/DHA, dextrózu, CLA, multivitamíny, L-karnitín, cesnak.

Kto sú tvoji obľúbení kulturisti, modeli alebo športovci?
Milujem Michaela Jordana, Arnolda Schwarzeneggera, Kaia Greena, Grega Plitta, Michaela Phelpsa a ďalších. V podstate, obdivujem každého, kto dosiahol veľkú vec alebo sa o to pokúša.

Kto ťa najviac inšpiruje?
Moja sestra. Pred pár rokmi zažila nehodu, no ani to jej nezabránilo, aby sa vrátila k svojmu životu. Je to niečo, čo skutočne obdivujem a myslím si, že sa z toho môže poučiť každý.

Aký je tvoj obľúbený citát a čo by si odkázal čitateľom?
Citát od Erica Thomasa: „Keď chcete uspieť tak veľmi, ako chcete dýchať, potom uspejete.“ A čitateľom odkazujem: možné je všetko!


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist