InstagramFacebookYoutube
Tréning

Šetrný tréning ramien, pri ktorom nevyužijete tlakové cviky

23. marca 2017
Šetrný tréning ramien, pri ktorom nevyužijete tlakové cviky
Ak chcete veľké ramená, viete, že základom sú tlakové cviky. Ak vám však tlaky spôsobujú bolesť, čo je vcelku bežné, tak teraz máte šancu vybudovať ich aj bez tlakov. Prinášame vám tréning šetrný na vaše kĺby.

Väčšina osobných trénerov vám povie, že ak chcete vybudovať svoje ramená, musíte do svojho tréningu zaradiť veľké, ťažké tlaky. A hoci je to dobrá rada, niektorí cvičenci pociťujú pri tlakoch bolesť, či už následkom predošlého zranenia alebo nevhodnou dráhou pohybu.

Bez ohľadu na dôvody, nie je dobré cvičiť, ak vám cvik prináša bolesť. Ešte dôležitejšie je uvedomiť si to v prípade ramien, ktoré sa zapájajú do takmer každého cviku hornej časti tela. Ak chcete ramenný kĺb odľahčiť a neriskovať horšie komplikácie, tak sa tlakov pokojne vzdajte.

Článok pokračuje pod reklamou


Aj bez tohto základného cviku totiž stále môžete vybudovať kvalitné ramená a zároveň vám to môže pomôcť problémov sa napokon aj zbaviť. Prinášame vám tréning, ktorý vám to umožní vďaka niekoľkým izolovaným cvikom. Je vhodný aj pre tých, ktorí si jednoducho chcú dočasne dať pauzu od ťažkých tréningov.

K práci vám stačia jednoručky. Vykonávať budete tri cviky v šiestich sériách, pričom medzi každou sériou si dáte oddych 60-90 sekúnd. Základom nebudú veľké váhy, ale správna technika. Váha bude taká, aby ste urobili predpísaný počet opakovaní a nedošli úplne až k bodu zlyhania.

Prvým cvikom sú upažovania v sede, druhým predpažovania v stoji a tretím upažovania v predklone. Tieto cviky sú náchylné na švihové pohyby, ale snažte sa im vyhnúť.

Šetrný tréning ramien
Cvik Série Opakovania
Upažovanie v sede 6 8, 10, 12, 12, 10, 8
Predpažovanie
6 8, 10, 12, 12, 10, 8
Upažovanie v predklone
6 8, 10, 12, 12, 10, 8

Tento tréning sa dá pozdvihnúť ešte na ďalšiu úroveň tým, že namiesto jednoručiek pri cvikoch využijete kladku. Touto zmenou budú svaly čeliť konštantnému stimulu a vy ich aj lepšie precítite. Zapažovania môžete robiť aj na stroji.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist