InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Zaručené tipy, ktoré okamžite pomôžu žene schudnúť

Autorka: Lucka  /   22. apríla 2017
Zaručené tipy, ktoré okamžite pomôžu žene schudnúť
Chudnutie je pre väčšinu populácie náročnou úlohou a väčšina ľudí sa s ním v istom okamihu života stretne. Najčastejšie sa o chudnutí bavia ženy, ktoré majú tendenciu spáliť nadbytočné tuky čo najrýchlejšie.

Neexistujú však žiadne zázračné diéty ani zázračné doplnky výživy, ktoré by viedli k okamžitej zmene. Okamžitý prospech však môžete mať z uplatnenia nasledujúcich tipov, ktoré vám pomôžu k nie len úspešnému chudnutiu, ale aj zmene životného štýlu:

1. Jedzte prevažne zdravé jedlá
Nemusíte sa občasne báť zahryznúť do niečoho nezdravého, ale vaším základným pravidlom by malo byť, že prevažné väčšina vašej stravy je zdravá. Ak budete jedávať zdravé jedlá, prijmete kalórií, no viac cenných živín a dodáte telu efektívnejšie energiu.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Majte kontrolu nad porciami
Konzumujte menšie porcie, ale niekoľkokrát denne. Ak budete jesť päť až šesťkrát denne, váš metabolizmus bude pracovať efektívnejšie a vy nebudete mať priestor na to, aby ste pociťovali hlad.

3. Plánujte si jedlá dopredu
Tento krok vám zabezpečí, že budete vedieť, čo vás každý deň čaká. Nenastane tak situácia, že nebudete vedieť čo pod zub, a tak pozriete do špajze, kde vám oči spočinú na niečom nezdravom. Pri plánovaní tiež máte kontrolu nad kalóriami. Viete si totiž lepšie vyladiť jednotlivé jedlá – ak máte v jeden deň bohatý obed, iné jedlá o čosi „ochudobníte“.

4. Prestaňte piť sladené nápoje
Ak pravidelne pijete sladené nápoje alebo si sladíte čaj či kávu, prestaňte. Tento krok vám pomôže pomerne významne k chudnutiu, pretože cez malinovky a podobné nápoje prijmete viac cukrov, ako by ste si možno mysleli. A viac cukrov je aj viac kalórií.

5. Pite veľa vody
Príjem vody je pre ľudské telo veľmi dôležitý. Keď chudnete, voda vás zasýti a udrží všetky funkcie tela v optimálnom režime. Dodáva vám energiu a budete vďaka nej môcť cvičiť o čosi intenzívnejšie.

6. Začnite športovať
Ľudia sú v súčasnosti príliš pasívni a čudujú sa, že nechutnú ani vtedy, keď uberú na príjme kalórií. Skutočným stimulom pri chudnutí je však pohyb. Skombinujte ho s kvalitnou stravou a nič vás už nezastaví. Športujte, cvičte s činkami, pravidelne sa prechádzajte. Prospeje to telu i duchu.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist