InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Tréning na vyrysovanie zadku a nôh

29. apríla 2017
Tréning na vyrysovanie zadku a nôh
Potrebujete tréning na posilnenie a vyrysovanie sedacích svalov a nôh? Jeden taký vám práve teraz prinášame. Jeho výhodou je, že sa dá odcvičiť klasickým spôsobom, ale aj kruhovým. Môžete ním teda podporiť aj pálenie tukov.

Tréning pozostáva z piatich cvikov, pričom každý z nich sa dá odcvičiť bez použitia dodatočnej záťaže len s vlastnou váhou vášho tela. Každý sa robí v troch sériách po desať opakovaní.

V strede tréningu sa nachádza výbušný plyometrický cvik, ktorý pomôže nohy stimulovať trochu odlišne a zároveň vám pomôže spáliť o čosi viac kalórií. Dbajte však na to, aby ste sa pred začatím tréningu naučili jeho správnu techniku.

Článok pokračuje pod reklamou


Klasickým spôsobom sa tréning vykonáva tak, že najskôr urobíte tri série prvého cviku, potom idete na tri série druhého a takto prejdete všetky až po posledný. Medzi sériami oddychujte nanajvýš 60 sekúnd.

Tréning na vyrysovanie zadku a stehien
Cvik Série Opakovania
Bulharský drep na jednej nohe 3 10
Výstupy na lavičku 3 10
Výskoky na lavičku 3 10
Výpady 3 10
Bočné výpady 3 10

Tréning sa dá odcvičiť aj spomínaným kruhovým spôsobom, kedy urobíte všetky cviky po sebe v jednej sérii (10 opakovaní drepov, potom 10 opakovaní výstupov, následne 10 opakovaní výskokov atď.) s krátkymi, asi 30-sekundovými prestávkami a následne si dáte oddych dve až tri minúty. Zopakujete to ešte dvakrát. Ak ste na kondične vyššej úrovni, môžete aj trikrát. Takéto cvičenie vám pomáha budovať aj kondíciu.

V tomto prípade dokonca môžete nahradiť výskoky na lavičku angličákmi (burpees). Tento cvik zacieli aj vaše stehná a zadok, no zapojí do akcie viac aj zvyšok tela a bude energeticky náročnejší ako len výskoky na lavičku. To spôsobí, že pri ňom spálite aj viac kalórií.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist