InstagramFacebookYoutube
Výživa

Môže pohár vína skutočne pomôcť k spaľovaniu tukov?

30. mája 2017
Môže pohár vína skutočne pomôcť k spaľovaniu tukov?
Počas ostatných rokov sa aj vďaka sociálnym médiám rozšírilo, že pitie vína pred spaním by mohlo pomôcť spáliť o čosi viac tukov a pomôcť pri chudnutí. Je to však skutočne pravda?

Neustále sa hovorí, že ak chcete svoje pokroky zefektívniť, mali by ste sa vyhýbať alkoholu. Nie len, že obsahuje prázdne kalórie, ale má tendencie stimulovať hormóny, ktoré zvyšujú chuť do jedla a takisto spomaľujú procesy, ktoré vedú k odbúravaniu tukov.

Víno je alkohol, ale obsahuje aj látky, ktoré vzbudzujú nádej, že by mohlo skutočne pomáhať. Pravdou je, že pohár červeného vína sám o sebe až tak úplne neohrozí vašu snahu schudnúť. Dokonca látka resveratrol pomáha chudnutiu a predchádza obezite.

Článok pokračuje pod reklamou


Ďalšou výhodou červeného vina pred spaním je, že v správnom množstve pomáha ľuďom ľahšie zaspať. A dostatočný spánok je v snahe schudnúť kľúčový. Tu však treba dať pozor na množstvo, pretože keď to s ním preženiete, spánok vám naruší.

Nanešťastie to pri prehnanom pití vína nie je jediný negatívny efekt. Ak si nedáte pozor, víno sa môže stať aj nepriateľom vášho chudnutia. Stále je to alkohol, a keď ho prijmete viac, vo väčšej miere obmedzuje telu schopnosť spaľovať tuk. A skonzumované jedlo sa ľahšie premení na tukové zásoby.

Mnohí odborníci odporúčajú pri chudnutí radšej všetok alkohol, vrátane vína, vynechať. Nie je totiž také ťažké sa neukontrolovať. A aj víno podporuje chuť do jedla. Aj víno má kalórie navyše. Biele zhruba 130 kalórií na dva deci, červené 160. A pri úspešnom chudnutí zohráva význam každá kalória. Prijímať ich z tekutín je zbytočné.

Ak však máte vo zvyku piť sladené nápoje a neviete ich vodou dostatočne nahradiť, možno by v tomto smere víno mohlo pomôcť. Obsahuje menej kalórií ako taká kola. Aj v tomto prípade však treba obmedziť na pohár denne, najlepšie po večeri, a dávať si pozor na zvýšený apetít.

Ak sa rozhodnete, že to zvládnete bez vína, dobré pre vás. Ak sa rozhodnete, že sa vína nevzdáte, nemusíte urobiť nevyhnutne chybu. Navyše, má aj prospech pre zdravie – zvyšuje hladinu zdravého cholesterolu a má v sebe antioxidanty prospešné pre cievny systém. Nezabudnite však na mieru.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist