InstagramFacebookYoutube
Tréning

Vysoko intenzívny tréning pre silu, chudnutie a kondíciu

08. júna 2017
Vysoko intenzívny tréning pre silu, chudnutie a kondíciu
Chcete sa zbaviť zvyšných tukových zásob a zároveň popracovať na základoch pre ďalšiu objemovku? Chcete v jednom tréningu budovať aj kondíciu, aj silu? Potom ste na správnej adrese.

Prinášame vám dva tréningy, ktoré vám pomôžu vo všetkých spomínaných smeroch. Každý trvá len zhruba polhodinu a obsahuje len štyri cviky. Základom je veľká činka, ale budú potrebné aj hrazda a bradlá.

Vďaka obom tréningom budete silnejší pri technických vzpieračských cvikoch, vďaka ktorým zlepšíte aj kompozíciu svojho tela. Bude silnejšie, ale aj vyšportovanejšie. Pre najlepšie výsledky je dôležité cviky vykonávať explozívne a s malými prestávkami, vďaka čomu vám zlepšia aj kondíciu.

Článok pokračuje pod reklamou


Každý tréning sa vykonáva kruhovým spôsobom s minimálnou prestávkou medzi cvikmi. Dokopy sa vykonajú tri okruhy a po každom z nich sa oddychuje 3 až 5 minút. Váhy musia byť veľké, ale nie také, aby ste neboli schopní dokončiť jeden okruh. Tréningy treba striedať a medzi každým si nechať jeden deň voľný.

V prvom tréningu vašu silu preverí silové premiestnenie. Po ňom to nebude o nič ľahšie, pretože prídu na rad ťažké drepy. Po nich tlaky v stoji a na záver zhyby, ktoré budete robiť až do zlyhania.

Tréning A
Cvik Série Opakovania
Premiestnenie silou 3 5
Čelné drepy 3 8
Tlaky nad hlavu v stoji s veľkou činkou 3 8
Zhyby 3 do zlyhania

Druhý tréning začína opäť dvoma vzpieračskými cvikmi – silový trh a rumunský mŕtvy ťah. Po nich nasledujúci kľuky na bralách so záťažou a na záver zo seba vyčačkáte všetko pri klasických kľukoch na zemi.
Tréning B
Cvik Série Opakovania
Trh silou 3 5
Rumunský mŕtvy ťah 3 8
Kľuky na bradlách 3 8
Kľuky 3 do zlyhania

Samozrejmosťou je absolvovať pred cvičením zahriatie a po cvičení strečing. Ak chcete, môžete si po každom tréning precvičiť brušné svaly ľubovoľným spôsobom v dĺžke zhruba desiatich minút.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist