InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Ako získať motiváciu k transformácii svojho tela?

10. septembra 2017
Ako získať motiváciu k transformácii svojho tela?
Viete, že chcete zmeniť svoje telo a viete, či by ste chceli schudnúť alebo nabrať svaly. Možno aj viete, čo preto musíte urobiť. Problémom však môže byť nedostatok motivácie.

Nemusíte sa však obávať ani v prípade, že váš motivácia cvičiť a zdravo sa stravovať opúšťa. Existujú totiž spôsob, ktorý vám ju pomôže nadobudnúť a udržať. Čo musíte preto robiť? Absolvovať nasledujúce kroky:

1. Definujte si dôvod zmeny postavy - niekedy prídete o motiváciu preto, lebo nemáte jasne stanovený dôvod, prečo chcete zmeniť svoju postavu. Mal by byť pritom čo najpodrobnejší a najlepšie napísaný aj na papieri, aby ste si ho mohli pripomínať.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Definujte si cieľ i prekážky - základom je stanoviť si jasný a dosiahnuteľný (radšej menší ako väčší ) cieľ. Snažte sa vždy koncentrovať len na jeden. Tiež však nezabudnite na to, aby ste si stanovili aj možné prekážky. Tými môže byť zlá nálada, únava, stres. Vďaka tomu budete vedieť, na čo si dávať pozor. Môžete sa im vhodnou stratégiou vyhnúť.

3. Vytvorte si akčný plán - ďalším krokom je stanovenie plánu. Nemusíte byť mimoriadne detailný, ale musí obsahovať plán tréningov a výživy. Ideálne je však do neho zahrnúť aj pitný režim, spánok, relax. Okrem vecí, ktoré máte robiť, by mal obsahovať aj veci, ktorým sa musíte vyhýbať – sladené vody, jednoduché sacharidy po piatej, uprednostňovanie ega pred rozumom, negatívnym osobám...

4. Veďte si výživový i tréningový denník - udržiavať motiváciu pomáha aj to, keď si svoje pokroky zaznamenávate. K tomu sa hodí viesť denník. Tréningový vám udrží pod kontrolou cvičenie, výživový vám ponúkne pohľad na stravu. Vďaka tomu môžete aj pri spätnom pohľade eliminovať chyby v oboch oblastiach. Pravidelne sa foťte a pozitívne zmeny vás budú tiež motivovať.

5. Nenechajte sa zastrašiť prekážkami - hneď na začiatku si ujasnite, že sa na vašej ceste vyskytnú prekážky. Vy im však nemôžete podľahnúť. Musíte sa s nimi vyrovnať a nevzdávať sa. Hľadajte riešenie. Šampióni vznikajú práve prekonávaním prekážok.

6. Nebojte sa urobiť zmeny v pláne - na začiatku vašej snahy ste si stanovili cieľ a plán, ale to neznamená, že je vytesané všetko do kameňa. Nebojte sa urobiť aj úpravy za pochodu. To vám umožní dosahovať výsledky nepretržite. Možno ste sa na začiatku precenili alebo podcenili. Nič sa nestane, ak si svoj plán pozmeníte.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist