InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Heatha ohrozujú Ramy a Bonac, Lewis v 212-ke opäť dominantný

16. septembra 2017

V piatok sme spoznali prvých víťazov Olympia Weekend-u. Šampiónov dvoch kulturistických kategórií spoznáme v sobotu. Už aj oni sa však postavili v Las Vegas na pódium. Za sebou majú semifinálové vyvolávania, ktoré toho napovedali veľa pred veľkým finále.

Mr. Olympia

Prvý deň kulturistického zápolenia ukázal, že Mamdouh Elssbiay nepreháňal na tlačovej konferencii so svojimi slovami a naozaj ukázal niečo, čo pódia v Las Vegas ešte nevideli. Samozrejme, len v rámci jeho vlastnej formy, ktorá je najlepšia, akou sa kedy na súťaži prezentoval.

„Big Ramy“ svojou mohutnosťou predčil aj úradujúceho šampióna Phila Heatha, ktorý je stále hlavným favoritom. V piatok však nebol pripravený optimálne, čo zvyšuje šance Elssbiayovi, ktorý do dokonalosti postráda viac detailov.

Článok pokračuje pod reklamou


Tohtoročná Olympia nebude taká zrejmá ako tá minuloročná a o titul nemusia bojovať len dvaja borci. Výbornú formu predviedol možno až trochu nečakane vzrastom nižší William Bonac z Holandska. Či to bude stačiť k zosadeniu súčasného kráľa je však otázne. Rozuzlenie príde v sobotu.

Po tejto trojici je medzera a ďalší borci si to už rozdajú len o „zemiakovú medailu“. Problémy by mohli mať hviezdy Dexter Jackson a Shawn Rhoden, ktorým na krk dýchajú Brandon Curry, Nathan De Asha, Roelly Winklaar či Cedric McMillan.


2012 Olympia

Semifinále absolvovali aj pretekári v ľahšej váhovej kategórii do 212 libier, medzi ktorými bol papierovým favoritom päťnásobný šampión James „Flex“ Lewis.

Ten opäť vyčnieval a už po piatku je zrejmé, že získa svoj šiesty titul po sebe. Boj o druhé miesto bude pravdepodobne medzi Ahmadom Ashkananim z Kuvajtu a Josem Raymondom z USA. Veľmi dobrou formou potešil českých fanúšikov Milan Šádek.




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist