InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Trápia vás pochybnosti a strach? Takto sa ich zbavíte

05. novembra 2017
Trápia vás pochybnosti a strach? Takto sa ich zbavíte
Chceli by ste uspieť, ale bojíte sa, že to nedokážete? Máte pochybnosti o tom, či ste dostatočne dobrí? Takéto otázky vám nepomôžu. Musíte sa zbaviť pochybností i strachu. Ako však na to? Nie je to ľahké, ale nasledujúce tipy vám určite pomôžu.

1. Majte pred sebou zmysel vášho snaženia
Keď má to, čo robíte, pre vás nejaký väčší zmysel, pomôže vám to dosiahnuť vytúžený cieľ. Musíte ho však mať neustále pred sebou a pripomínať si ho. Najlepšie je zapísať si ho, vytvoriť ciele a následne akčné kroky, ktoré tvoria váš plán. A váš plán je ako mapa, ktorá vám pomôže nájsť svoju vytúženú destináciu. Ak sa vás vo vás vzbudia pochybnosti, pozrite na daný zmysel a pripomeňte si, že stojí za to usilovať sa oň. Ak chcete byť úspešní, musíte tieto pochybnosti odstrániť. Ciele a akčné kroky vám pomôžu uvidieť, že ak si cestu rozložíte na menšie etapy, krok po kroku sa môžete k úspechu približovať. Splnenie menších cieľov berte ako víťazstvá, ktoré vás ubezpečia, že ste na správnej ceste.

2. Obklopte sa pozitívnymi ľuďmi
Hovorí sa, že váš život ovplyvňuje päť ľudí, ktorí k vám majú najbližšie. Ak to nie sú pozitívne osoby, radšej by ste ich mali nahradiť niekým iným. Možno je to kruté, ale pravdou je, že ak vás obklopujú negatívni ľudia, uspieť bude pre vás ťažšie. Nie je to nemožné, no pozitívna atmosféra a pozitívni ľudia dokážu zvýšiť pravdepodobnosť úspechu výrazne. Platí to v práci i v športe. Platí to vo všetkom, čo robíte. Obklopte sa ľuďmi, ktorí vám k úspechu pomôžu a nie takými, ktorí vás nebudú podporovať.

Článok pokračuje pod reklamou


3. Nenechajte sa zastrašiť
Vo svojom živote stretnete mnoho ľudí, ktorí sa vás buď snažiť odhovoriť od vašej snahy. Niekto uspel a bude vám hovoriť, že vy nie ste rovnako dobrí, že na to nemáte a že to stojí veľa obety. Potom sa objaví niekto, kto pred vami zlyhal. Bude hovoriť, aké je to ťažké, čo vás čaká a že to nedokážete. Vy však nepoznáte celý príbeh ani jedného z nich. Neviete, aké okolnosti ich postretli. Ak vás bude niekto strašiť a zneisťovať, nenechajte sa a buďte pozitívne naladení.

4. Uvedomte si, že ste pánom svojho života
Váš osud ovplyvňujú ľudia, s ktorými sa stretávate, i ľudia, ktorí sa už podobnou cestou vybrali. A hoci môžu mať na vás vplyv, jedinou podstatnou veličinou ste vy. Musíte si uvedomiť, že len vy rozhodujete o svojom osude. Taká je pravda. Základom je vyradiť zo svojho slovníka výhovorky a vety ako "ja to nedokážem". Ak si to budete stále hovoriť, tak sa tak aj stane. Ak budete veriť, bude sa vám pracovať ľahšie, budete častejšie dosahovať víťazstvá, ktoré vám pomôžu mentálne, a pravdepodobnosť úspechu porastie. Verte si, tvrdo pracujte a nevzdávajte sa. Nemajte miesto pre pochybnosti a obavy. Nepomôžu vám.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist