InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Nárast svalovej hmoty: 5 suplementov, ktoré ho urýchlia

15. novembra 2017
Nárast svalovej hmoty: 5 suplementov, ktoré ho urýchlia
Naberanie svalovej hmoty je rovnako náročné ako spaľovanie tukov. Mnoho ľudí ju naberá ťažko, a pritom sa vo svojej strave snažia urobiť všetko správne. Niekedy je však potrebné spoľahnúť sa aj na pomoc doplnkov výživy.

Ak je vaším cieľom rýchly nárast svalovej hmoty, potom by vám mali pomôcť nasledujúce suplementy, ktorými doplníte kvalitnú diétu:

1. Dextróza alebo gainer
Samozrejmosťou pri objemovke sú sacharidy, ktoré dokážu zvýšiť kalorický príjem najľahšie, pričom aj stimulujú inzulín a poskytnú energiu pre kvalitný tréning. Najlepší pomer ceny a výkonu získate už jednoduchou dextrózou. Ak chcete zo suplementu získať aj nejaké bielkoviny a tuky, zvoliť môžete nejaký gainer.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Kreatín
Kreatín monohydrát dodá svalom energiu na to, aby dokázali pri posilňovaní dvíhať o čosi ťažšie záťaže a aby boli vytrvalejšie – umožní urobiť jedno či dve opakovania navyše. To všetko prispieva k silovému i svalovému rozvoju.

3. Menejpercentný proteín
Dôležitý pre rast svalov je samozrejme aj dostatok bielkovín. Ideálnou možnosťou na ich doplnenie po tréningu je srvátkový proteín. Ak je vaším cieľom rýchle naberanie hmoty, potom voľte proteín, ktorý má nižší podiel bielkovín a obsahuje viac sacharidov – 60- či 70-percentný.

4. Multivitamíny
Sú podceňované, ale potrebujete ich aj počas objemovky, pretože tvrdý tréning telu odoberá vitamíny a minerály, čo môže viesť k oslabeniu imunitného systému. Multivitamínové doplnky sa uisťujú, že budete v čo najlepšom stave a schopní trénovať.

5. BCAA
Často sú uprednostňované v období rysovania, ale aj v objemovke majú rozvetvené aminokyseliny BCAA svoje miesto. Pomáhajú zlepšovať svalovú vytrvalosť a prispievajú k efektívnejšiemu zotavovaniu po tréningu.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist