InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu XX. – Kai Greene a hrudník

06. decembra 2017

V tomto seriáli sme už priniesli jeho tréning brucha i tréning chrbta. Teraz je na čase skompletizovať trup tréningom hrudníka. V jubilejnej 20. časti vám prinesieme práve ten v podaní Kai Greenea, jedného z najukrivdenejších mužov profesionálnej kulturistiky.

Greene často pristupuje k tréningu inštinktívne a svoje tréningy mení, no pokiaľ máme hľadať jeho „typický“ tréning hrudníka, tak to bude práve tento. Cvičí ho v prvý deň týždňa a po jeho skončení dá priestor ešte precvičeniu lýtok.

Americký kulturista má rád voľné váhy a klasické cviky. Jeho prioritou sú ťažké váhy, pričom pri tlakoch na lavičke využíva úchop bez palca, resp. s palcom cez činku na rovnakej strane, na akej sú ostatné prsty ruky.

Článok pokračuje pod reklamou


Tento úchop využíva, pretože lepšie precíti prsné svaly. Na druhú stranu, bezpalcový úchop je vnímaný ako rizikový a nebezpečný – viac zaťažuje predlaktia a riskujete, že sa vám činka zošmykne z rúk.

Poďme k samotnému tréningu. Ten štartuje klasický benčpres v štyroch až piatich sériách s pomerne veľkým rozptylom v počte opakovaní. Na začiatok ich je 12, ku koncu štyri. Druhý cvik sú tlaky na šikmej lavici a vykonáva sa v podobnom duchu v troch až piatich sériách.

Zvyšné dva cviky sú už zamerané na izolovanie hrudníka. Najskôr odcvičí tri až päť sérií rozpažovaní s jednoručnými činkami na lavičke a nakoniec svaly dopumpuje troma až piatimi sériami sťahovaní protismerných kladiek, pri ktorých počet opakovaní vystupuje až k číslu 20.

Pozri aj: Kaiov tréning brucha a tréning chrbta

Kai Greene a jeho tréning hrudníka
Cvik Série Opakovania
Benčpres 4-5 4-12
Tlaky na šikmej lavici 3-5 3-12
Rozpažovanie s jednoručkami 3-5 8-15
Sťahovanie protismerných kladiek 3-5 12-20



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist