InstagramFacebookYoutube
Tréning

Chyťte do ruky kettlebell a páľte tuky rýchlosťou blesku

25. januára 2018
Chyťte do ruky kettlebell a páľte tuky rýchlosťou blesku
Nabrali ste už dostatok hmoty a chcete ju teraz vystaviť v čo najväčších detailoch? Chcete spáliť nadbytočné tuky a vyrysovať sa? Potom tu máme pre vás jeden tréning, ktorý vám k tomu pomôže. Využíval ho herec Chris Hemsworth, no to neznamená, že je ľahký.

Hemsworth tento tréning využíval v príprave na film Thor, v ktorom hlavný hrdina dokázal ovládať blesky. Najskôr nabrať hromadu svalovej hmoty a potom rýchlosťou thorovho blesku spálil nadbytočné tuky.

Tréning je efektívny, pretože ide o kruhový tréning s využitím silových cvikov a techniky cvičenia vo vysoko intenzívnych intervaloch.

Článok pokračuje pod reklamou


Prvý „okruh“, alebo fázu, tvoria švihy s kettlebellom (bulinou) a silové premiestnenie s kettlebellom.

Prvý z nich vykonáte tak, že budete 120 sekúnd cvičiť a 30 sekúnd oddychovať. Túto sekvenciu zopakujete šesťkrát. Počas cvičenia sa menia úchopy – 30 sekúnd držíte kettlebell oboma rukami, 30 sekúnd ľavou, 30 sekúnd pravou a 30 sekúnd striedate pri každom švihu ľavú s pravou.

Druhý cvik je časovo menej náročný, ale skráti sa aj prestávka. Cvičíte 60 sekúnd, oddychujete 20. Takisto to zopakujete spolu šesťkrát. Kettlebell držíte 30 sekúnd v pravej ruke, zvyšných 30 v ľavej.

Po tejto fáze si môžete vydýchnuť o čosi dlhšie a následne prejdete k druhému „okruhu“, ktorý obsahuje cviky: drepy s dvoma kettlebellmi pred hrudníkom a trh s kettlebellom. Pri oboch cvikoch platí, že urobíte celkovo päť cvičebných kôl. Pri intervaloch pritom platí, že cvičíte len 20 sekúnd a oddychujete 10.

Po absolvovaní týchto štyroch cvikoch budete cítiť vyčerpanie, ale časom si vďaka tomu vybudujete špičkovú kondíciu a s podporou dobrej výživy nebudú vzdorovať ani tukové zásoby. Pre vyššiu intenzitu by ste nemali tréning cvičiť v dvoch dňoch po sebe.

Thorov tréning s kettlebellom
Cvik Počet kôl Intervaly*
1. fáza:
Švihy s kettlebellom
Silové premiestnenie s kettlebellom

6
6

120/30
60/20
2. fáza:
Drepy s dvoma kettlebellmi
Trh s kettlebellom

5
5

20/10
20/10
* - interval napr. "20/10" znamená, že 20 sekúnd cvičíte, 10 oddychujete.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist