InstagramFacebookYoutube
Tréning

Jednoduché 20-minútové tréningy brucha

08. februára 2018
Jednoduché 20-minútové tréningy brucha
To, že ste si otvorili tento článok, znamená, že patríte medzi väčšinu mužov, ktorí by radi mali pekne vyrysované brušné svalstvo. Nie každému sa však tehličky podarí vyrysovať. Máme však pre vás dobrú správu – tieto tréningy vám k nim pomôžu.

Nie len, že sú tieto tréningy brucha efektívne, ale sú aj krátke a jednoduché. Cvičením zaberiete nanajvýš dvadsať minút a absolvujete len dva až tri cviky. Okrem brucha poriadne precvičíte aj balančné svaly a svaly spodnej časti chrbta.

To, že sú tréningy krátke, neznamená, že by ste ich mali cvičiť po odcvičení hlavného tréningu. Práve naopak, mali by ste im venovať stopercentnú pozornosť a vyhradiť pre ne špeciálne, samostatné dni.

Článok pokračuje pod reklamou


Brucho by ste mali precvičovať dvakrát týždenne. Tieto tréningy sa najlepšie hodia medzi voľné dni v ideálne štvordňovom splitovom tréningu. Napríklad, dva dni cvičíte svoj tréning, v tretí zaradíte tréning brucha. Nasledujúce dva tréningy venujete opäť tréningu ostatných partií a ďalší deň bruchu. Siedmy deň môžete venovať úplnému oddychu.

Ponúkame vám niekoľko tréningov a vy si môžete vybrať tie, ktoré vás zaujmú najviac. Ak si však chcete zachovať rozmanitosť a telo nechať v „móde hádania“, nemali by ste cvičiť len jeden tréning dokola. Môžete ich pokojne striedať aj všetky.

V každom tréningu absolvujte jednotlivé cviky kruhovým spôsobom. Urobte jeden cvik, bez prestávky druhý a hneď po ňom tretí. Potom si dajte prestávku a zopakujte toľkokrát, aby ste splnili predpísaný počet sérií.

Tréning 1
Cvik Série Opakovania
Bicyklové skracovačky 3 20
Dvíhanie nôh vo vise 3 15
Hyperextenzie 3 15

Tréning 2
Cvik Série Opakovania
Horolezec (mountain climber) 3 25
Sekanie dreva s hornou kladkou 3 15
Rumunský mŕvy ťah 3 25

Tréning 3
Cvik Série Opakovania
Príťahy v kľuku (renegade row) 3 12 (na každej strane)
Skracovačky na šikmej lavici 3 20

Tréning 4
Cvik Série Opakovania
Rolovanie veľkej činky 3 15
Dvíhanie nôh v ľahu 3 20
Hyperextenzie 3 15

Tréning 5
Cvik Série Opakovania
Skracovačky 3 20
Vytáčanie v sede 3 25
Rumunský mŕtvy ťah s jednodučkami 3 20



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist