InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu XXIII. – Roelly Winklaar a tréning ramien

14. marca 2018

V tejto časti nášho seriálu o tréningoch kulturistov sa pozrieme na to, ako trénuje svoje ramená rodák z Curacaa a holandský reprezentant, Roelly Winklaar, ktorý patrí medzi najznámejšie mená profesionálnej kulturistickej scény.

V prvom rade treba podotknúť, že Winklaar neverí v silový spôsob tréningu, a tak nikdy nejde pod hranicu 10 až 12 opakovaní. Ramená sa snaží zasiahnuť zo všetkých strán a prioritu kladie na kontrolovaný pohyb a precítenie svalov. Nikdy nevyužíva zotrvačnosť a švihové pohyby.

Na to, aby precvičiť všetky tri hlavy ramien, využíva vo svojom tréningu až šesť cvikov. Na začiatku sa venuje tlakom, raz na stroji Hammer Strength a raz s jednoručnými činkami v sede. Pri oboch cvikoch využíva dve zahrievacie série, medzi ktorými oddychuje len 30 sekúnd. Medzi hlavnými sériami minútu alebo dve.

Článok pokračuje pod reklamou


Následne absolvuje tri série klasických upažovaní a potom tri série vzpažovaní, pri ktorých činky dvíha až nad hlavu tak, že dlane smerujú hore a k sebe. Pri tomto cviku využíva podstatne ľahšie váhy a koncentruje sa na precítenie svalov. U oboch cvikoch oddychuje medzi sériami minútu.

Predposledným cvikom je krčenie ramien, pri ktorom sa čas prestávky natiahne na dve až tri minúty. Na záver, opäť s minútovými prestávkami medzi sériami, príde na rad upažovanie v predklone.

Winklaar typicky oddychuje medzi jednotlivými cvikmi zhruba štyri až päť minút.

Tréning ramien Roellyho Winklaara
Cvik Série Opakovania
Tlaky na stroji Hamer Strength 2 (zahriavacie)
3
20
10-12
Tlaky v sede s jednoručkami 2 (zahrievacie)
4
20, 15
12
Upažovanie s jednoručkami 3 12
Vzpažovanie s jednoručkami nad hlavu 3 12
Krčenie ramien 4 10
Upažovanie v predklone s jednoručkami 3 12



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist