InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Šesť prírodných ingrediencií, ktoré by ste si nikdy nemali dať na tvár

Autorka: Lucka  /   17. marca 2018
Šesť prírodných ingrediencií, ktoré by ste si nikdy nemali dať na tvár
Na internete môžete nájsť množstvo overených receptov, ktoré využívajú prirodzené ingrediencie k tomu, aby vaša pleť vyzerala krajšie a mladšie. My vám však prinášame prehľad takých, ktoré by ste na svoju tvár nikdy nemali dať.

Niektoré ženy sa naučia zlou skúsenosťou, že treba dávať pozor na to, čo si umiestnite na pokožku. Ak máte problémovú pleť dlhodobo, najlepšie urobíte, ak sa obrátite na certifikovaného odborníka. Ak však predsa chcete vyskúšať nejaký ľudový recept, určite nevyužite tieto ingrediencie:

1. Šťava z citróna - možno ste počuli, že dokáže bojovať proti akné a zosvetľuje tmavé škvrny na pokožke. Citrónová šťava je však natoľko kyslá, že dokáže poškodiť pH vašej pokožky, ktorá bude náchylnejšia na zápaly, podráždenie a dokonca tvorenie vrások a jaziev. Tiež môže byť pokožka senzitívnejšia na UV žiarenie.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Sóda bikarbóna - o sóde bikarbóne sa hovorí, že sa dá využiť v boji proti akné alebo ako náhrada pílingu. Nikto však už nespomenie, že mení aj pH pokožky, čo môže poškodiť jej hornú ochrannú vrstvu, vďaka ktorej si prídu na svoje aj rôzne baktérie.

3. Škorica - škorica môže byť súčasťou prírodnej masky, ale už aj na internete nájdete, že sa ľudia, ktorí ju využili, sťažujú na podráždenie a pálenie pokožky. Pamätajte si – nie je dobré dávať na pokožku toto korenie. Tiež ovplyvňuje zmenu pH pokožky.

4. Majonéza - máte suchú pokožku, a tak ste sa dočítali, že pomôže majonéza. Tá síce nie je spočiatku škodlivá, ale jej pravidelným využívaním si môžete upchať póry a to nie je niečo, čo by ste chceli.

5. Surové vajcia - maska z bielkov? Nezabúdajte, že surové vajcia môžu obsahovať baktérie z rodu Salmonella, ktoré by ste mohli nechtiac skonzumovať. A to tiež nie je niečo, čo by ste chceli dobrovoľne robiť.

6. Alkohol - ak máte mastnú pleť, možno vám pomôže alkohol. Áno, odmastí ju, ale pozor, je natoľko agresívny, že ju vysuší. Dokáže navyše zbaviť pokožku aj prospešných tukov a bielkovín, ktoré tvoria jej ochrannú vrstvu. Pokožka tak bude slabšia a náchylnejšie na zápaly.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist