InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Jubilejný Arnold Classic sa stal korisťou Holanďana

04. marca 2018

V americkom Columbuse v sobotu vyvrcholil Arnold Sports Festival prestížnou kulturistickou súťažou Arnold Classic. Víťazom okrúhleho tridsiateho ročníka sa nakoniec stal William Bonac.

Holandský reprezentant si v Columbus Convention Center v konkurencii trinástich borcov vybojoval svoj prvý titul na prestížnej súťaži, vďaka čomu sa tešil aj zo šeku na 130 000 amerických dolárov. O priamu účasť na Olympii mu nešlo, keďže ju mal už istú pred štartom sezóny (vlani skončil na Mr. Olympia tretí).



Článok pokračuje pod reklamou


Súťaže sa pre zdravotné problémy nemohol zúčastniť hviezdny Shawn Rhoden, ale nechýbali ani raja niekdajší víťazi Cedric McMillan, Dennis Wolf či Dexter Jackson. Posledný menovaný skončil druhý, vlaňajší víťaz tretí a Wolf až dvanásty.

Lepšou formou ako Nemec, ktorý sa vracal na súťažné pódiá, sa prezentoval aj český zástupca Lukáš Osladil, ktorý sa nakoniec umiestnil na peknom deviatom mieste, za ktoré zinkasoval šek na 2000 amerických dolárov. Do prvej päťky sa ešte vtlačili Roelly Winklaar a Steve Kuclo.

Tak ako to na takýchto súťažiach býva, o adeptoch na víťazstva veľa napovedalo už prvé vyvolávanie, do ktorého rozhodcovia zavolali Bonaca, Jacksona, Winklaara, McMillana, Kucla a Lionela Beyekeho. Poslední dvaja však jasne na prvú štvoricu strácali. Najviac pozornosti venovali rozhodcovia Bonacovi a Jacksonovi, takže už skoro bolo zrejmé, medzi kým sa v hre o titul rozhodujú.



Tradičnou výhodou Jacksona, päťnásobného víťaza súťaže, boli čistejšie línie a estetickejšia postava. Inak sa trápil, čo bolo vidieť aj pri pózovaní. Víťazovi k triumfu pomohli väčšie a plnšie svaly i lepšia pripravenosť. O niečo lepší bol aj vo finálových voľných zostavách, ktoré sa tiež hodnotili bodovo.

Výsledky Arnold Classic 2018: 1. William Bonac, 2. Dexter Jackson, 3. Cedric McMillan, 4. Roelly Winklaar, 5. Steve Kuclo, 6. Lionel Beyeke, 7. Luis Rodriguez, 8. Jonathan Delarosa, 9. Lukáš Osladil, 10. Hidetada Yamagishi, 11. Fred Smalls, 12. Dennis Wolf, 13. Max Charles. Paul Poloczek sa do finále nezapojil.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist