InstagramFacebookYoutube
Výživa

Tri tipy od fitness modela, ktoré vám pomôžu udržať formu celý rok

27. marca 2018
Tri tipy od fitness modela, ktoré vám pomôžu udržať formu celý rok
Zaujímalo vás, ako by ste mohli zostávať vo forme, s vyrysovanými tehličkami, celoročne? Magazín Muscle&Strength sa obrátil s touto otázkou na fitness modela Davida Morina, ktorý je známy tým, že je vo forme 365 dní v roku.

Morin nadšencom cvičenia priniesol tri tipy, ktoré aj im pomôžu udržať vyrysovanú postavu celoročne. Samozrejme, základom je pravidelné cvičenie. Potom sú to tieto veci, ktoré môžete robiť vo svojej výžive, aby ste držali tuky pod kontrolou:

1. Kalkulácia vašich makroživín
Prvým tipom, ktorý Morin ponúka, je to, že musíte neustále kalkulovať svoje makrožiny. Ich presný príjem závisí od daného človeka, od jeho vlastnej kalorickej potreby. Tú si vypočítate cez BMR kalkulačku, ktorú máme aj na stránke. Následne si kalórie rozdelíte medzi bielkoviny, sacharidy a tuky. Podľa Davida je ideálny pomer je 2:2:1. To znamená, že na 2 gramy bielkovín prijmete 2 gramy sacharidov a 1 gram tukov.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Manipulácia s makroživinami
Keď už viete, koľko jednotlivých makroživín musíte prijímať, teraz s nimi môžete aj manipulovať. V tomto smere sa zameriate na sacharidy a tuky. Ako ich príjem budete upravovať, vo veľkom závisí od toho, ako trénujete. Napríklad, vyšší príjem tukov a nižší príjem sacharidov sa hodí, ak cvičíte s veľkým tréningovým objemom a dlhším kardiom v miernej intenzite. Ak cvičíte s vysokou intenzitou a obľubujete vysoko intenzívne intervalové kardio, potom je lepšie prijímať viac sacharidov a menej tukov.

3. Prerušovaná hladovka
Tretím tajomstvom Davida v udržiavaní celoročnej formy je prerušovaná hladovka. Je to spôsob stravovania, pri ktorom väčšinu hodín nejeme a cez malé okno si doprajeme vhodné množstvo kalórií z jedla. Morin rád jedáva cez okno, ktoré začína na obed o dvanástej a končí o šiestej večer. Počas týchto šiestich hodín prijíma potravu, počas zvyšných 18 drží hladovku.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist