InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Cvičenie a veľké prsia. Tieto tipy vám pomôžu

Autorka: Lucka  /   31. marca 2018
Veľké prsia môžu byť ozdobou žien a tým, čo niektorí chlapi chcú, no vedia spôsobiť aj komplikácie. Niektoré ženy s nimi riešia problémy aj pri cvičení a vyhýbajú sa trebárs behu alebo skákaniu cez švihadlo.

Ak aj vy máte veľké „prednosti“ a chcete cvičiť s minimálnym obmedzením, možno vám pomôžu nasledovné tipy:

1. Podporte ich - základom by mala byť dobrá športová podprsenka. Čím väčšie prsia, tým lepšie a pohodlnejšie budú drahšie a kvalitnejšie podprsenky.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Na športovú podprsenku športový top - prsia si ešte lepšie zafixujete, ak si na športovú podprsenku oblečiete športový top so všitými košíčkami, ktoré zaručia väčšiu stabilitu prsníkov aj počas náročného pohybu.

3. Stred tela cvičte poctivo - vzhľadom na to, že na vašom trupe je váha navyše, potrebujete mať silné brucho a chrbát. Preto by ste mali aspoň trikrát týždenne vykonávať cviky ako sú doska, skracovačky či hyperextenzie.

4. Venujte sa joge a pilatesu - keďže veľké prsia spôsobujú presun ťažiska tela, je možné, že si pre ne osvojíte nesprávne držanie tela. V tomto prípade by ste sa mali venovať aj joge či pilatesu, v ktorých nájdete cviky zameraná na podporenie správneho držania tela.

5. Rozhodnite sa pre iné kardio - ak vám veľké prsia spôsobujú bolesť chrbta, nemali by ste chrbticu zaťažovať ešte viac tým, že s nimi budete behávať. Zvoľte v tom prípadne vhodnejší kardio tréning, ako je bicyklovanie, turistika, plávanie, rýchla chôdza.

6. Vyberte si vhodnú lokalitu - ak vám prekáža, že svojimi prednosťami pútate v posilňovni pozornosť, voľte menej zaľudnené miesta na cvičenie alebo chodievajte do posilňovne vtedy, keď je v nej minimum ľudí. Alebo cvičte s kamarátkami a budete sa možno cítiť, že na vás smeruje menej pozornosti.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist