InstagramFacebookYoutube
Tréning

Kardio efektívnejšie? Využite týchto 10 tipov

16. apríla 2018
Kardio efektívnejšie? Využite týchto 10 tipov
Viete, že k chudnutiu významnou mierou napomáha pravidelné kardiovaskulárne aeróbne cvičenie. U mnohých ľudí nie je obľúbené pre jeho monotónnosť. Tá však nemusí prísť, ak zmeníte svoj prístup k cvičeniu.

Nemusíte každý deň robiť rovnaký kardio tréning. Nemusíte tiež cvičiť mimoriadne dlho. Ak chcete páliť tuky efektívnejšie, skúste si osvojiť niektoré z nasledujúcich desiatich tipov:

1. Skráťte kardio tréning - krátke 20-minútové kardio s vysoko intenzívnymi intervalmi vám dá viac pre chudnutie i zdravie srdca ako 60-minútové kardio v miernom tempe.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Cvičte viac s vlastnou váhou tela - keď budete vykonávať cviky s vlastnou váhou tela (kľuky, zhyby, drepy, angličáky), zapojíte do cvičenia veľa svalov, ktoré spália viac energie. Často pritom stimulujete aj stabilizačné cviky.

3. Šprintujte - namiesto behu v rovnakom tempe vyskúšajte krátke šprinty. Dávajte do nich všetko. Takéto cvičenie je efektívnejšie, zábavnejšie a predstavuje pre vás výzvu, po ktorej budete mať zo seba dobrý pocit.

4. Využívajte kettlebell - rôzne cviky s kettbellom (bulinou) vedia spestriť váš tréningový život a podporiť chudnutie.

5. Každý deň si zaskáčte - kúpte si švihadlo a každý deň skáčte päť až desať minút. Neberte to však ako hlavný tréning. Raz týždenne môžete trénovať so švihadlom aj dlhšie a urobiť si z neho hlavný tréning dňa. Ide o veľmi efektívny nástroj na pálenie nadbytočných tukov.

6. Využívajte viac plyometrických cvikov - plyometircké cviky patria medzi tie najlepšie, pokiaľ ide o budovanie kondície a pálenie tukov. Ide o výbušné cviky, ako sú angličáky, výskoky na lavičku či kľuky s tlesknutím.

7. Využite pri cvičení medicinbal - vyskúšajte cviky s medicinbalom a uvidíte, že to nie je žiadna sranda. Sú náročné, ale odmenia sa aj pozitívnymi výsledkami. Navyše, rôzne alternatívy hodov a vrchov vedia byť príjemnou zábavou, najmä ak ich robíte ešte s niekým.

8. Každý deň sa svižne poprechádzajte - osvojte si zvyk chodiť sa každý deň prechádzať. Umožní vám to zresetovať myseľ a podporí rovnako chudnutie, ako aj zdravie. Prechádzajte sa však v rýchlejšom tempe.

9. Choďte plávať - pokiaľ ide o chudnutie, plávanie je podceňované. Je to však výborný spôsob, ako posilniť svaly a spáliť tuky. Bude dobré, aj keď sa mu budete venovať len raz týždenne. Dodá vám tak pestrosť do života.

10. Vyskúšajte železné kardio - skúste cvičiť s činkami, bez prestávok, jeden cvik za druhým. Takéto železné kardio je prospešné aj tým, že podporí svalový rast. Čím viac svalov máte, tým ľahšie budete mať pod kontrolou svoju zdravú hmotnosť.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist