InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

TOP 3 hodinky Suunto, ktoré vás nezruinujú

Autor: PR článok  /   10. apríla 2018
TOP 3 hodinky Suunto, ktoré vás nezruinujú
Škandinávska značka outdoorových hodiniek Suunto sa preslávila najmä svojou nezdolnou odolnosťou a širokou škálou funkcií, ktoré sa však líšia model od modelu. V jej ponuke sú pritom rôzne modely na rôzne športy – na behanie, lyžovanie, ale aj multišportové, ktoré umožňujú prispôsobenie funkcií práve danej aktivite.

Ako si vybrať tie pravé hodinky Suunto?

Veľký výber je na jednej strane výhoda, na tej druhej však môže byť aj nevýhodou – aj keď takou milou. Vyberať totiž môžete z veľkého sortimentu hodiniek Suunto. Jedny majú 3D kompas, druhé zase ukazovateľ nadmorskej výšky. Každé jednoducho dokážu niečo iné a v niečom inom teda aj excelujú.

Ak ste si napríklad istí, že behanie je pre vás život a iný šport vás v dohľadnej dobe určite zaujímať nebude, pretože sa chcete najprv zdokonaliť práve v behu, vašim verným spoločníkom sa pokojne môžu stať hodinky Suunto na behanie. Ak ale radi skúšate nové veci a zatiaľ čo jeden mesiac vás baví beh a druhý mesiac je to bicyklovanie, siahnuť by ste mohli po multišportových hodinkách Suunto.

Postará sa o vás appka

Väčšina pokročilejších hodiniek Suunto disponuje aj veľmi zaujímavou appkou Suunto Movescount App. Okrem real-time sledovania a zdieľania svojho výkonu tu môžete vytvárať aj Suunto filmy, ktoré sú akousi animáciou vašej cesty vizualizovanou na 3D mape.

Behajte a radujte sa

Pretože tento článok je o Suunto hodinkách, ktoré vás rozhodne nezruinujú, budeme sa venovať presne takým. Azda najpopulárnejším bežeckým modelom je Suunto AMBIT3 RUN. Motivačný faktor tu máte v podobe merania bežeckého výkonu. Sledovať však môžete aj vašu dobu zotavenia a baviť sa dokážete aj tvorením bežeckých trás vďaka navigácii.

Veľkou výhodou je 15-hodinová výdrž batérie so spusteným GPS, navigačná trasa nielen tam, ale aj späť, interval tréningu aj s hlasovými pokynmi, ale aj sledovanie rýchlosti, počtu krokov, GPS a tiež prevýšenia.

Na turistiku jedine bezpečne

Turistika zažíva posledné roky nebývalý rozmach a aj tí najväčší lenivci jej začali postupne, ale isto prepadať. A práve preto boli vyvinuté aj hodinky na turistiku Suunto. Model Core má interaktívny a dobre čitateľný displej. Je tu ale aj výškomer, barometer, kompas, hĺbkomer, teplomer a množstvo iných fines, ako je napr. búrkový alarm.

Tieto hodinky vydržia teploty až -60 ° C, preto s nimi pokojne môžete vyraziť aj do Antarktídy.

Keď chcete vyraziť na turistiku, je dôležité, aby ste zostali v bezpečí. Práve kúpou takýchto hodiniek razantne zvýšite šancu, že sa nestratíte a že vás nič neohrozí.

Keď milujete plávanie a cyklistiku

Hoci plávanie a cyklistika sú dva celkom iné a veľmi odlišné športy, spája ich spoločný menovateľ: hodinky Suunto Ambit3 Vertical. Okrem toho, že sa vyrábajú v rôznych farbách (žiarivo modrá alebo svieža limetková), ponúkajú množstvo funkcií a ide o spomínané multišportové hodinky.

Spárovanie so smartfónom je samozrejmosťou, rovnako ako aj sledovanie svojich výkonov v appke. Pre cyklistov je tu inteligentný bluetooth, ktorý umožní efektívne sledovanie cyklistického výkonu. Milovníci plávania zase ocenia senzor, ktorý sníma tepovú frekvenciu aj počas plávania. Sledovanie všetkých športov v jednom denníku je zároveň extrémne pohodlné. Zostane vám tak viac času na to, čo máte najradšej: športovanie.

Suunto ako synonymum športových hodiniek

Počas rokov, kedy je na trhu značka Suunto, si vytvorila a rozmaznala naozaj širokú základňu fanúšikov športov všetkých druhov. Pre mnohých je teda voľbou číslo jedna, hoci na trhu sú aj značky ako Garmin alebo TomTom. A ak budete dobre vyberať, môžete aj ušetriť.

Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist