InstagramFacebookYoutube
Tréning

Minimalistický tréning, ktorý bude pre vás výzvou

26. apríla 2018
Minimalistický tréning, ktorý bude pre vás výzvou
Pripravte sa na vskutku minimalistický tréning, ktorý bude pre vás výzvou bez toho, aby ste museli ísť do posilňovne, mali k dispozícii nejaké náčinie alebo veľký priestor. Prinášame vám tréning, ktorý vám pomôže budovať kondíciu i chudnúť.

Už sa nemôžete vyhovárať na to, že musíte ísť do posilňovne alebo na to, že doma nemáte žiadne náčinie. Ak disciplína nie je pre vás problém, potom je tento tréning pre vás dobrý, ak cestujete alebo vám okolnosti nedovolia opustiť domov.

Tento tréning je udržateľný a dá sa využívať dlhodobo i ako dočasné riešenie. Je jednoduchý a minimalisticky natoľko, že držať sa trénovania bude pre vás ľahšie. Neprichádzajú s ním totiž žiadne prekážky, stačí sa prezliecť do športového a ide sa makať.

Článok pokračuje pod reklamou


Navrhnutý bol tak, aby trval menej okolo 30 minút a aby okrem podložky (ktorú tiež nutne nepotrebujete) cvičenec nič nepotreboval. Pochopiteľne, aby bol tréning efektívny, zahŕňa cviky, ktoré precvičia celé telo a bude vysoko intenzívny natoľko, že vám dokonale prečistí aj myseľ.

Začiatočník tréning absolvuje za 40 minút, skúsenejší cvičenec ho môže mať za sebou aj za 20. V tréningu je zahrnutých päť cvikov, ktoré cvičíte kruhovým spôsobom: angličáky (burpees), skracovačky, horolezec (moutain climber), drepy s výskokom, kľuky.

Na začiatok urobíte 20 opakovaní angličákov na zahriatie a dáte si krátku pauzu na vydýchanie – 30-60 sekúnd. Potom nasledujú štyri cviky, ktorých cvičenie je lepšie rozpísané v nasledujúcej tabuľke. Po vykonaní ôsmich kruhov, medzi ktorými odpočívate 20-60 sekúnd, urobíte na záver opäť 20 angličákov. A máte hotovo!

Ak chcete využívať tréning dlhodobo, môžete ho cvičiť každý druhý deň. Aby bol zábavnejší a vy merali pokroky, stopujte si čas odcvičenia a snažte sa ho na ďalšom tréningu vylepšiť.

Minimalistický tréning
Cvik Série Opakovania
Angličáky (burpees) 1 20
Skracovačky
Horolezec (mountain climber)
Drepy s výskokom
Kľuky
8 5, 10, 15, 20
10, 15, 10, 5
Angličáky (burpees) 1 20



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist