InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Osem tipov, ako vybudovať lepší zadok

17. novembra 2018
Osem tipov, ako vybudovať lepší zadok
Je vaším snom mať pevný a pekne vytvarovaný zadok? Tak potom pri tréningoch využite aj nasledujúcich osem tipov, ktoré vám rozvoj sedacích svalov určite pomôžu vylepšiť.

1. Predvyčerpajte si zadok - pred začiatkom riadneho tréningu si dajte sériu s vysokým počtom opakovaní a ľahkou záťažou cviku, ktorým si predvyčerpáte zadok. Príkladom môže byť zakopávanie v 20 opakovaniach každou nohou.

2. Obmieňajte umiestnenie nôh pri cvikoch - aby ste svaly trochu prekvapili a priniesli nový stimul, meňte pozíciu nôh – raz ich majte bližšie k sebe, raz o niečo ďalej. Raz nech špičky ukazujú rovno pred vás, raz nech mierne do strán. Vyskúšajte aj cviky s využitím jednej nohy.

Článok pokračuje pod reklamou


3. Využívajte široké spektrum opakovaní a váh - zadok si zvykne na určitý počet opakovaní, a preto by ste ich mali obmieňať. Prekvapte ho a spestrite si tréning vyšším počtom opakovaní, prípadne nižším ako zvyčajne. Prispôsobte tomu aj váhy.

4. Tlačte pätami - ak sa budete zameriavať na tlačenie pätami, zvýšite aktiváciu zadnej časti stehien a sedacích svalov pri cvikoch, ako drepy, výpady či mŕtve ťahy.

5. Využívajte prepojenie mysle so svalom - necvičte cviky rýchlo, ale majte pohyb plne pod kontrolou. Cvičte pomaly a myslíte na to, ako sa sval naťahuje a ako sa sťahuje. Viac sa tak aktivujú svalové vlákna, ktoré budú precvičené efektívnejšie.

6. Majte kolena v súlade s palcami - aby ste znížili riziko poranenia a zvýšili efektivitu cvičenia, uistite sa, že pri ohýbaní nôh má koleno rovnaké smerovanie ako palec, že je nad ním. Ak by sa vyhýbalo dnu alebo von, možno treba znížiť váhu, aby netrpela vaša technika

7. Začnite cvičiť plyometrické cviky - výbušné dynamické cviky vám pomôžu stimulovať zadok novým spôsobom a tiež vám podporia kondičku či spaľovanie tukov. Ide trebárs o drepy s výskokmi.

8. Podporte rozvoj zadku kardiom - namiesto behania skúste venovať priestor kardiu, ktorá viac zaťažuje zadok. V tomto smere je snáď najlepšie kardio na pohyblivých schodoch. Možnosťou je aj behávanie do kopca či eliptický trenažér.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist