InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Chcete sa cvičením zbaviť tuku na bedrách?

Autorka: Lucka  /   30. mája 2020
Chcete sa cvičením zbaviť tuku na bedrách?
Lokálne chudnutie nefunguje, ale ak by ste sa chceli zamerať na spálenie tukov a vytónovanie svalov v oblasti bedier, vhodnou diétou a správnym výberom cvikov by ste si mohli do určitej miery pomôcť.

Aj v tomto prípade platí, že sa musíte zamerať na celkové chudnutie cez diétu s kalorickým deficitom a cvičenie, ktoré spevní vaše svaly a podporí výdaj energie. Keď začnete chudnúť, potom sa môžete viac zamerať aj na bedrá.

Už len samotné spálenie nadbytočných tukov vám zúži pás a bedrá. A to dosiahnete veľmi efektívne, keď budete venovať dva až tri razy do týždňa priestor vysoko intenzívnemu intervalovému tréningu, ktorý netrvá viac ako 20 až 30 minút.

Článok pokračuje pod reklamou


Vytvarovať a viac sa zamerať na oblasť bedier vám potom pomôžu tieto cviky, ktoré treba robiť v 10 až 15 opakovaniach minimálne v dvoch až troch sériách:

1. Drepy – ide o všestranný cvik, ktorý vo všeobecnosti dobre cieli na svaly spodnej časti tela. Drepy pritom stačí cvičiť s vlastnou váhou tela, prípadne jednoručkami po bokoch.

2. Drepy s výskokom – pokročilou verziou drepov sú drepy s výskokom, ktoré sú už plyometrickým cvikom. Pomôžu vám spáliť o trochu viac tukov.

3. Výpady do strán – na spodnú časť tela sú dobré aj výpady, a keď ich budete robiť do strán, budete sa viac koncentrovať na oblasť bedier.

4. Výstupy na lavičku – posilňujú stehná, zadok i bedrá. Zlepšujú aj balans. Alternatívou môže byť jednoduché chodenie do schodov a ešte lepšie beh do schodov.

5. Požiarny hydrant – ste na štyroch a nohu dvíhate do strany. Cvik cieli sedacie svaly a bedrá z iného uhla. Zapája do cvičenia aj brušné a stabilizačné svaly.

6. Unožovanie v ľahu – ľahnite si na bok, dvíhajte hore nohu a majte pod kontrolou aj jej spúšťanie dole. Veľmi efektívne si tak posilníte bedrá.

7. Unožovanie v stoji s gumovým pásom – postavte sa, omotajte si nohy v oblasti členkov gumovým pásom, aby ste vytvorili odpor, niečoho sa chyťte a robte unožovania jednou a potom aj druhou nohou. Skvelo precvičíte bedrá i zadok.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist