InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Kvalifikácia na Mr. Olympia 2013

28. augusta 2013

Už nám zostáva len mesiac do vrcholu aktuálnej kulturistickej sezóny. V americkom Las Vegas sa pod záštitou IFBB uskutoční Olympia Weekend 2013, v rámci ktorého spoznáme meno nového kulturistického šampióna s titulom Mr. Olympia. Kto všetko bude o tento titul bojovať?

Ako minuloročný víťaz mal istú účasť Phil Heath, ktorý sa pokúsi získať svoj tretí titul v rade. Postaví sa proti nemu aj Jay Cutler, ktorý sa po ročnej pauze vracia. Istú účasť pred začiatkom ročníka mali aj ďalší minuloroční pretekári z prvej päťky, z ktorých by niekto mohol tento rok vystrčiť rožky – Kai Greene, Shawn Rhoden, Dexter Jackson a Branch Warren.

Na iných súťažiach si svojimi úspechmi zaistili pozvánku aj Mamdouh Elssbiay, Evan Centopani, Brandon Curry, Steve Kuclo, Victor Martinez, Cedric McMillan, Robert Piotrkowicz, Dennis Wolf a Roelly Winklaar. Z týchto borcov by niekto mohol preraziť umiestnením vo finále, no boj o prvenstvo by bol prekvapujúci. Ich forma však naznačuje, že v budúcnosti by sa dalo počítať aj s nimi.

Článok pokračuje pod reklamou


Konečné zostava ešte známa nie je. Cez víkend sa uskutoční Nordic Pro Championship, na ktorej sa víťaz takisto kvalifikuje. Iní môžu získať pozvánku aj vďaka bodom v rebríčku, z ktorého postúpia piati najlepší. Momentálne sú na týchto pozíciách: Toney Freeman, Johnie Jackson, Ben Pakulski, Ed Nunn a Joen Morel. Pretekári z rebríčka však reálne šance na úspech v Las Vegas nemajú.

Pripomeňme, že celé podujatie sa uskutoční od 26. do 28. septembra a my budeme pri tom. Do zahájenia 49. vydania Mr. Olympia budeme prinášať informácie o súťažiacich a v pláne máme päťdňový špeciál, na konci ktorého spoznáme meno víťaza.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist