InstagramFacebookYoutube
Zdravie

4+1 tipov pre ľudí, ktorých trápi strata vlasov

02. marca 2018
4+1 tipov pre ľudí, ktorých trápi strata vlasov
Mnoho ľudí si neuvedomuje, aké sú pre nich vlasy dôležité až do momentu, keď o ne prídu. Ak vás zaujíma, ako by ste mohli zabrániť vypadávaniu vlasov tak, aby ste nemuseli zvyšok života stráviť ako úplne plešatí, ste na správnej adrese.

Ak netrpíte vážnou chorobou, ako je rakovina, tak najväčším dôvodom vypadávania vlasov je dedičnosť. Dedí sa citlivosť na dihydrotestosterón (DHT), a preto je dôležité jeho vylučovanie zastaviť.

Nasledujúce tipy poskytnú rady, ktoré pomôžu proces plešatenia spomaliť natoľko, že si udržíte svoje sebavedomie a dokonca podporíte svoj sexuálny život. Posledný tip je už pre tých, ktorým niet inej pomoci.

Článok pokračuje pod reklamou


1. Neodkladajte prevenciu
Pravdepodobne najhoršia vec, ktorú môžete urobiť, je nerobiť nič a čakať. Prevenciu však neodkladajte, pretože akonáhle prejdete cez určitý bod, už niet cesty späť. Začnite problémy riešiť teraz a máte šancu, že proces vypadávania vlasov odvrátite, prípadne aspoň obmedzíte.

2. Zlepšite svoju výživu
Citeľné zlepšenie môže zaistiť, ak nesprávnu diétu nahradíte tou správnou. Za stratu vlasov je totiž zodpovedný aj nedostatok vitamínov, železa a bielkovín. Jedzte teda veľa zeleniny a ovocia, vajca či mäso. Tiež nezabúdajte dostatočne veľa piť. Dehydratácia je ďalším faktorom podporujúcim vypadávanie vlasov.

3. Zbavte sa stresu
Dlhodobý stres je jedným z hlavných dôvodov, prečo ľuďom vypadávajú vlasy. Citlivejšie na stres sú pritom ženy. Preto by ste sa mali snažiť dostať ho preč z vášho života. Pravidelne sa venujte relaxu, cvičeniu a uvoľňovaniu svojej mysle.

4. Vyberte si len overenú techniku liečby
Uistite sa, že technika liečby, ktorú chcete podstúpiť, je overená a certifikovaná. Dnes je na trhu toľko produktov, že ignorovaním tejto rady ignorujete aj riziko nalákania sa na produkt alebo liečbu, ktoré nefungujú a budú vás stáť len ťažko zarobené peniaze a vašu nádej.

5. Zažnite nosiť príčesok alebo parochňu
Keď už nepomôže nič, môžete vyskúšať umelé riešenia. Môžete si nechať transplantovať alebo nastreľovať vlasy, alebo zvoliť lacnejšie riešenie – príčesky a parochne. Ak sa pre ne rozhodnete, dajte si záležať na výbere. Ak si vyberiete dobre, nikto ju ani neodhalí. Ak výber podceníte, riskujete, že umelé prikrývka hlavy bude ľahko odhaliteľná.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist