InstagramFacebookYoutube
Tréning

Tréning, ktorým zničíte ramená a podporíte ich ďalší rast

17. mája 2018
Tréning, ktorým zničíte ramená a podporíte ich ďalší rast
Ak netrénujete svoje ramená správne, pri pohľade spredu, zozadu i zboku môžu narušiť vašu inak kvalitnú postavu. A práve preto je ich tréning taký dôležitý. Sú pre vzhľad celého tela kľúčové.

Jedným z najbežnejších problémov ich tréningu je strach zo zranení. Mnoho ľudí preto radšej necvičí ramená na sto percent alebo ich necvičí vôbec. Pre ich zdravie je však dôležité precvičiť ich zo všetkých uhlov, samozrejme s rozumným prístupom a korektnou technikou.

Bežne začína tréning ramien ťažkými tlakmi, a práve to je pôvod zranení. Ramena nie sú na to pripravené na úvod tréningu. Preto ich treba dôkladne zahriať a potom klásť dôraz nie na váhy, ale precítenie svalov. Treba uprednostňovať vyšší počet opakovaní.

Článok pokračuje pod reklamou


Tento tréning je založené práve na týchto predpokladoch. Hneď na úvod vás čaká jedna séria upažovaní v stoji s veľmi ľahkou váhou. Taká je preto, aby ste dokázali urobiť veľký počet opakovaní – rovných 100!

Po prekrvení, zahriatí a jemnom predvyčerpaní svalov prichádza na rad tá hlavná časť – tri cviky v štyroch sériách: príťahy jednoručky k brade jednou rukou, zapažovanie na kladke, predpažovanie s jednoručkami. Počty opakovaní nájdete v tabuľke.

Na záver tréningu ešte prichádza jeden cvik v jednej sérii. Pôjde o izometrické držanie jednoručných činiek v upažení. Využite pritom ľahkú váhu a snažte sa vydržať čo najdlhšie.

„Demolačný“ tréning ramien
Cvik Série Opakovania
Upažovania v stoji 1 100
Príťahy jednoručky k brade jednou rukou 4 12
Zapažovanie na kladke
4 15
Predpažovanie s jednoručkami
4 20
Izometrické držanie jednoručných činiek v upažení
1 do zlyhania

Ak chcete cvičiť doma a nemáte prístup ku kladke, zapažovanie na kladke môžete nahradiť upažovaním v predklone s jednoručnými činkami.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist