InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Tréning celého tela, ktorý môžete robiť hocikde na schodoch

19. mája 2018
Tréning celého tela, ktorý môžete robiť hocikde na schodoch
Môžete ho absolvoval vnútri aj vonku. Kdekoľvek, kde nájdete schody. Prinášame vám tréning, ktorým precvičíte celé telo za pomoci schodov. Je zameraný na posilnenie svalov i podporenie chudnutia.

Tréningy na schodoch patria medzi obľúbené pre mnohých trénerov, pretože vedú k výnimočnej kondícii. Nepotrebujete pri nich žiadne špeciálne náčinie a prakticky môžete absolvovať intenzívny tréning hneď pred dverami svojho domu.

Dokážete počas neho spáliť aj veľké množstvo kalórií – už len jednoduché skákanie hore schodmi dokáže spáliť takmer 500 kalórií za pol hodinu. My vám prinášame rutinu, ktorá je zložená z viacerých cvikov, čím sa dosiahne aj rozmanitosť a zábavnosť cvičenia. Potrebné sú len tri schody.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréning pozostáva z troch okruhov, resp. supersérií. Každú absolvujte trikrát predtým, ako prejdete na ďalšiu. Každý cvik vykonávate v desiatich opakovaniach v rámci jednej série. Medzi cvikmi v jednej sérii neoddychujete, po jej skončení si doprajte oddych 30-60 sekúnd na vydýchanie.

V prvej supersérii sú tieto cviky: výskoky do schodov (1 opakovanie = výskok na každý schod, dokopy teda tri + návrat dole) a tricepsové kľuky na schodoch s vykopnutím nohy (1 opakovanie = vytlačte sa hore a vystrite jednu nohu, vráťte sa dole, vytlačte sa hore a vystrite druhú nohu).

Druhá pozostáva z bulharských výpadov (zadnú nohu vyložte na prvý schod, 10 opakovaní urobte na jednej strane a potom aj na druhej) a dosky (plank) so štveraním hore-dole (1 opakovanie = začnite dosku tak, že ruky budete mať pred prvým schodom, následne jednou rukou po druhej prechádzajte na prvý, druhý, tretí schod a následne sa rovnakým spôsobom vráťte dole, pričom telo udržiavajte v jednej línii).

V záverečnej tretej sérii vykonáte výskoky na jednej nohe s dotknutím zeme rukou, resp. mŕtvym ťahom na jednej nohe (postavte sa na pravú nohu, ľavú pokrčte a vyskočte na schod. Následne sa ľavou rukou dotknite zeme. Zopakujte to na každom schode a urobte 10 opakovaní aj druhou nohou) a kľuky (ruky majte na druhom alebo treťom schode – čím vyššie, tým je cvik ľahší).


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist