InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Ako chudnúť počas robenia každodenných činností?

Autorka: Lucka  /   09. júna 2018
Ako chudnúť počas robenia každodenných činností?
Chcete schudnúť efektívnejšie? Tak vedzte, že obrovský vplyv na vašu snahu schudnúť bude mať pridanie pár rýchlych cvičení k vaším každodenným bežným aktivitám.

Tréning je neodmysliteľnou súčasťou efektívneho chudnutia, ale niekedy sa vám nepodarí do harmonogramu zaradiť hodinu cvičenia. Vyhnúť sa cvičeniu úplne by však bolo mrhanie vaším potenciálom. Absenciu návštevy v posilňovni môžete vykompenzovať niekoľkými maličkými tréningami vykonávanými počas dňa.

Ak budete nabudúce robiť jednu z nasledovných aktivít, vyskúšajte si ich doplniť o uvedené cviky:

Článok pokračuje pod reklamou


1. Keď idete na záchod
Keď idete na záchod a ste doma, pokúste sa urobiť 15 drepov s výskokom. Pomôže to vašim lýtkam, stehnám i sedacím svalom. Ak ste na verejných záchodoch a nechcete pútať pozornosť, skúste vydržať 30 sekúnd v drepe s nohami pokrčenými v pravom uhle.

2. Keď si čistíte zuby
Aj čistenie zubov môže byť skvelým časom na mini tréning. Namiesto toho, aby ste len pozerali do zrkadla, urobte 20 drepov a 10-krát každou nohou zakopnite dozadu.

3. Keď si robíte kávu
Kým si urobíte kávu, môžete absolvovať takúto zhruba päťminútovú sekvenciu cvikov: pochod na mieste so striedaným zdvíhaním rúk nad hlavu (1 minúta), 20 skracovačiek s vytáčaním trupu, bočná doska na ľavej strane (1 minúta), bočná doska na pravej strane (1 minúta).

4. Keď varíte
Keď varíte, môžete si pohodlne precvičiť spodok i vrch tela. Napríklad pri miešaní jedla môžete urobiť 50 výponov, čím precvičíte lýtka. Keď budete mať voľnejšie ruky, následne urobte 20 kľukov tak že ruky budete mať na doske kuchynskej linky. Vhodným cvikom pre túto činnosť je aj dvíhanie nôh do boku. Každou urobte 15 opakovaní.

5. Keď pracujete
Vždy, keď môžete, choďte schodmi. Ak pracujete v kancelárii, počas telefonátu sa prechádzajte. Ak dlho sedíte, robte si pravidelné prestávky, počas ktorých sa ponaťahujte, urobte 20 drepov a 10 kľukov.

6. Keď pozeráte televíziu
Pozeráte v televízii obľúbený seriál alebo zaujímavý film a príde čas na reklamu? Neprepínajte na iný kanál, ale absolvujte mini tréning pozostávajúci z jednej 20 sekúnd trvajúcej dosky, 10 poskokov znožmo (jumping jacks), 10 skracovačiek a 10 drepov. Robte to cez každú reklamu.

7. Keď otvoríte chladničku
Keď otvoríte chladničku, uistite sa, že ju otvárate pre niečo zdravé. A potom urobte 15 drepov a 20 výpadov, 10 na každú nohu. Potom sa môžete odmeniť zjedením zdravého jedla.

8. Keď sa chystáte do postele
Pred odchodom do postele sa nechcete príliš zadýchať. Preto je vhodné venovať priestor doske na predlaktiach, v ktorej sa snažte vydržať minútu. Upokojiť myseľ môžete aj výberom hŕstky cvikov z jogy.

Samozrejme, toto sú len ukážky. Vy si môžete vytvoriť aj svoje mikro tréningy, ktoré vám budú vyhovovať najviac. Základom je využívať takéto voľné okná na to, aby ste sa hýbali a podporovali tak proces chudnutia.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist