InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Heathovi sa zmenšuje priestor na chyby. Zosadí ho niekto z trónu?

11. septembra 2018

V minulom roku sa Phil Heath svojím siedmym triumfom po sebe vyrovnal v počte Sandowových sošiek velikánovi Arnoldovi Schwarzeneggerovi. Tentokrát bude atakovať rekordy Leeho Haneyho a Ronnieho Colemana. Podarí sa mu ich vyrovnať?

Minulý rok okrem ďalšieho víťazstva Heatha priniesol aj jeden nepopierateľný fakt – konkurencia v boji o titul Mr. Olympia rastie. Tridsaťosemročný rodák zo Seattlu si mohol v minulých rokoch dovoliť taký luxus, že nemusel prísť na pódium v stopercentnej forme a i tak svojich súperov porazil.

O tento komfort však pomaly prichádza.

Článok pokračuje pod reklamou


Heathovi sa na chrbát lepia ďalší ambiciózni kulturisti a jemu sa priestor na chyby rapídne zmenšuje. A to v hre nemusí byť ani rival z minulosti, Kai Greene. Sú tu borci, ako Shawn Rhoden či Mamdouh Elssbiay, ktorí robia každým rokom pokroky a už tak veľmi nezaostávajú. Navyše, aj oni si berú rok voľna od súťaženia, aby sa mohli stopercentne venovať príprave na Olympiu.

Mohol by niekto zosadiť Heatha z trónu v tomto roku? Na túto otázku budeme poznať presnejšiu odpoveď po piatku, keď uvidíme všetkých pretekárov po prvýkrát bez oblečenia na pódiu Orleans Arény v Las Vegas. Už teraz však môžeme vymenovať kulturistov, ktorí predstavujú Heathovi reálnu hrozbu:

1. Mamdouh Elssbiay
Mnoho ľudí vlani krútilo hlavou, že porotcovia neuprednostnili pred Heathom práve „Big Ramyho“. Ten prišiel na minuloročnú súťaž ambiciózny a reči o životnej forme potvrdil aj na pódiu. Na ňom však je najlepšie to, že ešte stále mal potenciál na zlepšenie, a preto je v súčasnosti asi najväčšou hrozbou úradujúceho šampióna. Je obrovský, a keď sa poctivo na súťaž pripraví, bude mať na to, aby bojoval o titul aj v tomto roku.

2. William Bonac
Bonac minulý rok prekvapil mnohých a skončil na skvelom treťom mieste. V semifinále to pritom vyzeralo ešte o čosi nádejnejšie. Čoraz viac pripomína Kaia Greenea a aj on je hladný po úspechu. Preto netreba z hry vyraďovať ani jeho.

3. Shawn Rhoden
Rhoden urobil v minulej sezóne krok späť a pokojne nemusel skončiť ani v prvej päťke. V tomto roku to druhý muž poradia v roku 2016 nechce zopakovať a opäť chce zabojovať o Sandovwovu sošku. Tohto sna sa nevzdáva a predpoklady má dobré. Len sa musí pripraviť podstatne lepšie ako vlani. Stále mal potenciál na sebe popracovať.

Za zmienku by stál ešte Dexter Jacksson, ktorý už raz okúzlil porotcov, no zub času sa na ňom podpisuje čoraz viac. On i vyššie spomenutá trojica by mohli pomýšľať na úspech len vtedy, ak by prišli pripravení v perfektnej forme a ak by Heath mal rezervy podobne, ako sa mu to stalo v ostaných rokoch neraz. Vypomstí sa mu to v tomto roku alebo sa predstaví opäť v skvelej fazóne? Víťaza Mr. Olympia 2018 spoznáme v nedeľu ráno nášho času.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist