InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Mr. Olympia: O debutantov nie je núdza. Prichádza aj syn legendy

12. septembra 2018

Tento rok sa na prestížnu súťaž Mr. Olympia kvalifikovalo až šesť pretekárov, ktorí na jej pódiách nikdy predtým nestáli. Medzi debutantov sa pritom zaradí aj syn veľkej kulturistickej legendy.

Na vrchol kulturistickej sezóny sa kvalifikovali Charles Griffen, Alexis Rivera, Iain Valliere, Josh Wade, Justin Luis Rodriguez a Sergio Oliva mladší.

Oliva je prvým synom niekdajšieho súťažiaceho, ktorý sa predstaví na Olympii. Jeho otec pritom nebol len dopočtu. Zaradil sa medzi najväčšie legendy, keď získal Sandowovu sošku trikrát po sebe. Je len škoda, že sa debutu svojho syna nedožil.

Článok pokračuje pod reklamou


Sergio junior má 33 rokov a na Olympiu sa kvalifikoval už v minulom roku, ale vtedy sa účasti zriekol, aby sa venoval intenzívnejšej príprave na novú sezónu. V nej sa síce nekvalifikoval cez víťazstvo, ale nazbieral dostatok bodov, aby sa mohol po druhýkrát v živote ukázať na pódiu Mr. Olympia. Prvýkrát na ňom bol v rukách otca, keď mal dva týždne...

Ďalší „zelenáči“ už nemajú také zvučné meno, ale v niektorých z nich sa skrýva veľký potenciál. Venujme sa aj im:

Charles Griffen
Tridsaťšesťročný Griffen je prvým Minnesotčanom, ktorý sa kvalifikoval na súťaž Mr. Olympia. Súťažiť začal v roku 2014 a profesionálny debut si odkrútil o dva roky neskôr. Jeho ambíciou je dostať sa do prvej desiatky. Na súťaž sa kvalifikoval víťazstvom na Muscle Mayhem Pro.

Alexis Rivera
Rivera je kulturistom, ktorý zobral Olivovi šancu kvalifikovať sa na Olympiu priamo. Tesne ho totiž porazil v Tampe. Rodák z Portorika bude patriť medzi tých nováčikov, ktorí by mohli svet milo prekvapiť. Jeho doménou je zatiaľ hlavne estetika. Na hmote musí ešte popracovať.

Iain Valliere
Valliere je kanadským reprezentantom, ktorý sa môže pochváliť mohutnou stavbou tela. Za ostatné dva roky urobil veľké pokroky a keďže má stále len 27 rokov, môžeme o ňom hovoriť ako o jednom z top talentov profesionálnej kulturistiky. Účasť na Olympii mu zaručilo víťazstvo na Bigman Weekend-e.

Josh Wade
Americký kulturista nepatril medzi veľké nádeje profesionálnej kulturistiky a tento rok ani neoslnil žiadnym víťazstvom, no svoje miesto na Olympii sa vyslúžil vďaka umiestneniu v kvalifikačnom rebríčku. Jeho plusom je, že sa na súťaže vie dobre pripraviť. Napriek tomu mu trvalo až 20 súťaží, kým sa v roku 2016 dočkal profesionálnej karty. Za sebou má aj dve operácie ramena a tricepsu, a tak si minimálne za svoje odhodlanie túto účasť zaslúžil.

Justin Luis Rodriguez
Tento Američan s latinskoamerickým pôvodom sa stal víťazom kvalifikačného rebríčka tejto sezóny, čo mu zaručilo miestenku na jeho premiérovej Olympii. Za sebou má náročnú sezónu, a tak bude zaujímavé sledovať, čo ešte zo seba dokáže „vymačkať“. Určite však nebude chcieť skončiť posledný, ale na veľký úspech pomýšľať ešte zrejme nemôže.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist