InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu XXVIII. – Steve Kuclo a tréning ramien

03. októbra 2018

V tejto časti nášho seriálu o tréningoch kulturistov sa pozrieme na amerického profesionála, ktorý popri súťažení pracuje aj ako hasič. Dnes uvidíme, ako Steve Kuclo trénuje ramená, ktoré patria medzi jedny z najlepších v biznise.

Kuclo, ktorý v roku 2013 debutoval na Mr. Olympia a zaradil sa tak medzi popredné hviezdy kulturistiky, tvrdí, že má také skvelé ramená vďaka genetike. Bez tréningu by ich však nikdy do takej miery nerozvinul.

Vo svojom tréningovom splite im venuje priestor až na konci týždenného cyklu. V nedeľu trénuje nohy, v pondelok hrudník, v utorok chrbát, v stredu opäť nohy, vo štvrtok ruky a v piatok ramená a trapézy.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréning začína s tlakmi, ktoré vykonáva v sede s jednoručnými činkami. Najskôr sa zahreje dvoma ľahkými sériami a potom prídu na rad tri pracovné série. Pri každej váhu zvyšuje, počet opakovaní znižuje.

Následne urobí tri zhadzované série upažovaní s jednoručkami v stoji. V každej zhadzuje váhu dvakrát. Najskôr urobí 10 opakovaní, potom uberie 20 % základnej záťaže a urobí 15 opakovaní. Opäť zníži váhu o 20 % základnej záťaže a urobí ďalších 20 opakovaní.

Potom prejde k prvej supersérii, ktorú tvoria upažovania v sede a upažovania v predklone v sede. Pri prvom cviku má však ruky trochu vpredu a s trupom zvierajú asi 45-stupňový uhol. Palec smeruje v hornej pozícii hore.

Na záver tréningu sa zameria aj na trapézy, ktoré precvičí tiež dvoma cvikmi spojenými do supersérie. Prvým je cvik face-pulls na kladke, ktorý veľmi dobre precvičí aj zadnú časť ramien. Druhým cvikom je krčenie ramien, ktoré väčšinou robí na stroji Hammer Strength.

Tréning ramien Stevea Kucla
Cvik Série Opakovania
Tlaky s jednočkami v sede - zahrievanie 2 15-20
Tlaky s jednočkami v sede 3 12, 10, 8
Upažovanie v stoji 3 10/15/20*
Superséria:
45-stupňové upažovanie v sede
Upažovanie v predklone v sede
3 12-15
Superséria:
Face-pulls na kladke
Krčenie ramien
3
12-15
15
* - zhadzované série (urobí 10 opakovaní, uberie 20 % základnej záťaže a urobí 15 opakovaní, opäť zníži váhu o 20 % základnej záťaže a urobí 20 opakovaní)



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist